Ibland får man vänta i 31 år

webbilder stockholmstingsratt

Skärmavbild    kl

En annan avgörande faktor för att någon ska begå ett våldsbrott är enligt Amir Sariaslan det han kallar för triggerfaktorer. Han har identifierat sex stycken sådana, enligt Sydsvenskan: En förälder dör, man blir utsatt för våld, får en hjärnskada, hamnar i en olycka, självskadebeteende och alkohol- eller drogförgiftning. Läs mer

Det ska fan vara pionjär

Skärmavbild    kl
28 juni 1988

Jaha ja, då kan vi snart börja tala om äkta individualprevention… Jag  har dessutom en bok i huvudet, sen 35 år tillbaka, som inte kan ges ut, ingen lär ge ut den, innan sociologin har fallit på allvar. Den går under arbetsnamnet ”Vedhandlaren går igen”.

Den 28 juni 1988 tangerade jag det hela lite  i P1 i ”Sommar” och en snabb huvudräkning säger mig att det alltså har tagit 31 år innan jag fick se rubriken ovan i kvällspressen, och den är i sammanhanget viktig eftersom det är de som kör Kriminalnytt med väder mest av alla.

Det lär nog ta minst fem år till innan vi har det här ute i våra lärosäten men man får vara glad för det lilla.

Nyligen såg vi att sängvätning är en ärftlig historia och inte en psykisk störning. En kvarts miljon föräldrar har säkert skickats till BUP i onödan, och terapi biter inte, och jag är noll förvånad över att det är en invandrare som kör på nu.

Vi själva är fullständigt marinerade i sociologin
I framtiden kommer vi att vilja och kunna medicinera men också avgifta dem från t.ex. mangan. Pollution may lead to a life of crime | New Scientist

De själva, deras föräldrar, lärare med flera kommer att slippa gå i sina terapier pga skuldkänslor de inte behöver ha.

Mögel-bly-mangan-aluminium-kopparförgiftningar är fortfarande ”psykiskt”… ”Alla”, som kan tänka, har vetat detta i all evighet därför att det är mycket tydligt om du befinner dig på golvet i en domstol, som polis, etc.

Sociologin är uppfunnen av Karl Marx på order av Rothschild, och du får räkna ut varför det skulle vara så att socialgrupp 1+2 aldrig kan bli kriminell för det kan bara socialgrupp 3-5. Hur många biljarder var det som hade försvunnit från Pentagon???

Benny Haag är kunnig och rolig, rekommenderas!

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.