Hur Svenssons hjärna skrubbas

Gammal bild, förre kinesiske ambassadören i Sverige
Klicka dig till källan

”Årets viktigaste politiska möte” kallar man Centralregeringens årsmöte för, och sen är man åter till 70-talet i sitt tänk.

Jag ger inget för svensk press´s Asienexperter.

Kina har ett system som jag hoppas på ska komma till väst; alla stora organisationer väljer ut de som ska sitta i Centralregeringen. I vårt fall skulle då Tandläkarförbundet få skicka kanske 10 man, Läkarförbundet 15, osv.

En annan sak som skiljer stort är att du kan få långa fängelsestraff eller till och med  dödsstraff för korruption, om du tar emot mutor, och för knarkhandel. Det har historiska skäl; Opiumkrigen på samma sätt som det brittiska imperiets framfart, som tog sig fram inte minst via mutor, ligger bakom.

ALLT som behövs för att bygga en -ism är stoppat i Kina, de vill inte ha Maotiden åter, och det är därför de flaggar för att ”alla kriminella ska hem”. Du kan inte bygga en -ism utan kriminella utlänningar som härjar – scapegoats.

Du kan inte bygga en korrumperad -ism om alla delegater kommer ifrån yrkesförbund, eller det är i vart fall svårare än i vårt system; ungdomsförbundet, administratör, pamp, miljonär, aldrig haft ett yrkesarbete.

Vi kunde inte läsa av Mao, och vi kan inte läsa av Kina 50 år senare, och gissningsvis är det som den gode Siwert säger att det nionde energihuset är helt stängt i Sverige; vi ser inte omvärlden. Nåt generalknas är det.

foretagsRent ideologiskt är de ingen kommuniststat längre eftersom de tillåter privat företagsamhet och det är heller ingen diktatur.

Då är Sverige mer en fascistdiktatur, och mördar småföretag på löpande band.

Video 1 rekommenderas, och under den har vi verkligheten, och den kommer inte i Rapport. Jag har svårt att tro att de skulle sända ifrån det ”politiska mötet”.

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.