Hur ska västs barn och ungdomar klara den crazymaking som pågår?

Skärmavbild    klOm jag kollar via FB känns det som om man kan dela upp vuxenvärlden i två stora delar; en stor som tror att vi har en pandemi över hela världen, och en som inte tror det, och dessa två grupper blir inte sällan osams. De olika lägren vill ha rätt.

Trots att vi i bästa fall har hela facit i handen inom tjugo år, trettio?

Vi har en statsminister som går ut och säger att tusentals ska dö, och han är i klass med den man jag försökte utreda igår kväll, som påstod att YouTube hade tagit ner hans video, som inte var nedtagen…

Statsministern är ingen doktor eller siare, och hade han velat de unga väl hade han lärt ut hur man tvättar händerna effektivast.

Om jag försöker peta ut skillnaderna mellan dårhuset Väst och hur det är i min verklighet på norra Cypern ser jag några väsentliga skillnader:

Regeringen kommunicerar direkt med oss via SMS
regeringenDet leder till att alla får samma information samtidigt och risken för missförstånd minskar radikalt. Svenska ledare talar sällan med oss utan främst om oss.

Viktig Information ska inte föras ut av folk som vill öka upplagor eller antal tittare och därför använder sig av triggern rädsla eller sensation.

Debatten saknas i princip
Den västerländska debatten – vem som har rätt och vem som har fel – existerar inte alls så samhället kokar inte av vuxna som bråkar, delitar vänner, ber folk dra åt helvete. Det är ingen pratkultur, och man vet att den som är mest verbal oftast ”vinner” debatter vilket inte alls betyder att vederbörande behöver ”ha rätt”.

Internet är inte nämnvärt stort
Unga hämtar sin information ifrån lärare, morfar, kusiner, fastrar och äldre syskon om det är något, samt inte minst föräldrar, och de möts aldrig av löpsedlar för de finns inga. Det är inget mediadöme, pressen styr inget här, det gör presidenten, premiärministern och regeringen samt parlamentet.

Man firar ”Lärarnas dag” varje år
Barnens dag är en megastor festival där den äldre generationen hyllar den yngre – som är framtiden – och en annan fest är Lärarnas dag – som är de som ansvarar för de ungas utbildning.

Båda grupperna – barn och lärare – anses vara samhällets viktigaste grupper – för utan barn är det slut.

rättshaverister
Illustration: Mats Lugnet

Ingen skulle komma på idéen ens att försöka missleda dessa två grupper – fult, mycket fult – och ljuga kan du i princip inte därför att då får du nog flytta. Det är nolltolerans mot lögner, och en minister som ljuger får avgå direkt.

I väst kan du hitta på precis vad som helst… och gör det också.

Inställningen till lögner kallas för hederskultur
Man ska vara hederlig och ärlig, är vad det går ut på, och det har väst lyckats ljuga ihop att det skulle stå för mord på flickor – man tar sig för pannan!

Mycket få kulturer långt inne i Asien tar livet av sina barn, som katterna gör, om det är ngt mentalt fel på dem, och de som drabbas är främst pojkar, inte flickor. Det praktiseras inte där jag befinner mig.

Jag har, i vanlig ordning frågat varför, och det man säger mig är att ett samhälle klarar inte för många mentalsjuka våldsverkare t.ex. Jag börjar köpa det när jag läser svensk press.

De förstår inte heller varför vi bråkar eftersom USA t.ex. dömer ut dödsstraff, och de har en vuxengrupp om ofta flera hundra, som känner och älskar pojken, som dömer.

En sa mig:
-Ni låter främlingar döma era barn som de inte ens känner, ni är vettlösa!

Du kan roa dig med att skriva upp namnet på tio länder som man nu lär ut är ”hemska” och så kollar du sen var de ligger i just självmordsstatistiken.

Jag vet inte om jag hade överlevt mina föräldrars middagar, vi barn fick aldrig vara med – för att vi skulle skyddas från förvirring – och det har man också förvanskat i efterskott och gjort påståenden som går ut på att vi var ”förtryckta”.

Barn kan inte sortera upp starka händelser, de förstår inte ens orden som används, så jag är noll förvånad över att den andra största dödsorsaken bland unga i USA är självmord. De står väl inte ut i den helt sanslösa pratkulturen?

Det är nog bara att välja vilka som ligger bakom; MSM, Alt-media, eller både och?

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.