Hundarnas hirarki är helt outstanding

skalman

Min vovve Ludvig, den gulvite hannen, är högrankad i byn och det förstod jag då han förolyckades och Skalman, bilden ovan, låg här utanför i säkert 5-6 veckor dygnet runt och vaktade honom.

Nu har Ludvig tagit hem en tik tre, fyra gånger per dag i fyra dygn och de parar sig
Fyra, fem hannar ligger utanför och vaktar. När de är klara stannar Ludvig här, och hannarna drar iväg med tiken. Men de försöker inte på något sätt para sig med henne utan de mer omringar henne, skyddar henne, och sen är de borta ett par timmar och kommer sen åter, hela skocken, och det är dags igen…

Jag misstänker att hon är med valpar nu för sista gången morrade hon, och höll nästan på att bita Ludvig, hon sa ifrån så det smällde om det, och sen drog hon iväg omringad av killarna, igen. Det vi ser är en flock som bestämt sig för att det är Ludvig som ska para sig, ingen annan.

Nu blir det spännande… men jag tror att tiken kommer hit om fyra veckor och vill föda sina valpar på terrassen t.ex för hon har börjat gosa in sig hos mig. Hon är ju i princip en vildhund. Sker det misstänker jag redan nu att alla hannarna parkerar sig här utanför… då blir min värd galen.

 

 

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.