Hjärnan, rekommenderas!

Skärmavbild    kl

Vi människor vet fortfarande förhållandevis lite om hjärnan. Mycket av det som har kallats för ”psykiskt” är idag betraktat som fysiska sjukdomar. Ångest och oro är leverns språk t.ex. Rensar du den från gifter försvinner oron.

Narcissism och psykopati anses i botten vara hjärnförändringar, och inte ens schizofreni är ”psykiskt”, indier anser att ADHD är symtom på undernäring, osv. Den som kan hjärnan, det vi vet idag, äter medvetet hjärnmat t.ex. får i sig en tesked torkade blåbär per dag.

Den smarte lär sig hyfsat det vi vet, och video 1 handlar om hjärnan som lär sig, och den som bara överlever.

Vi tänker helt annorlunda när vi känner oss hotade eller rädda, kontra då vi är trygga, och det låter logiskt – men vi tänker aldrig på vår hjärna i väst. Gjorde vi det skulle spritkonsumtionen dala och folk skulle vara väldigt noga med ansiktsmasker när de målar en vägg.

Vi i väst vet nog absolut minst om hjärnan men vi anser oss alltid smartast av alla…  och det stora bekymret för oss är att dels är vi inte det, asiaterna är smartare, och dels kan ”alla andra” det vi kunde förr solo, och de kan dessutom mycket mer än så idag – som vi inte har en susning om.

Politiskt sägs att vi människor på jorden är exakt  lika – inte sant.  Det stök som ofta är i våra skolor borgar för en usel inlärning och visar att vi inte ens tänker på våra hjärnor någonsin. I nuläget då vi går mot en uppenbar turbulent månad i världen rekommenderas hjärnmat, i princip uteslutande hjärnmat, se video 3.

Om Lena Holfve 18187 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.