Ha rätt, och semester

Jag har besök av två svenskor, och vi ska bland annat upp till Karpaz i två nätter nästa vecka. I kväll ska vi äta middag med läsaren Eva med man, och som sen lämnar ön, så vi blir fem och jag vet att servitörer lär säga mig;
-Lycklig nu, när du får tala ditt språk!

Jag ska höra lite med de som nu åker hur det var att vistas i ett samhälle som har nolltolerans mot våld. Det brukar ta ett par dagar innan just svenskar förstår att de aldrig behöver vara rädda.

Eftersom gästerna har hyrt en bil lär jag röra på mig en hel del, och tar därför semester till den 20:e. Om jag inte vaknar fem nån morgon och har tid…och lust.

Karpaz är också skälet till att jag runt 2011 tog in på Rocks hotell inne i Girne, återkom dit, började hyra möblerat i fyra månader, årskontrakt…

En energikvinna hade sagt mig att det finns två ställen på jorden där min egen energi harmonierar absolut bäst och mest; Peru och Karpaz. Jag var tvungen att åka till Karpaz och känna efter… jag insåg snabbt att TRNC är som Sverige var före 1965… och på den vägen är det. Peru har jag inte hunnit till än.

Vi ska också till ett ställe som har portat just en svensk, och då ser du väl fylla och slagsmål framför dig eller en stöld? De kom på att hon ljög, och sen körde hon, som enligt uppgift dricker mycket, alkoholistsymtomet HA RÄTT när hon blev ertappad. Ljuga är megastort här, och en minister som skulle ljuga får gå på dagen.

HA RÄTT ser man väldigt ofta i en domstol därför att många som är alk-drogmissbrukare hamnar i just domstolar. Man diktar helt sonika upp verkligheter som absolut inte existerar, och sen hävdar man stenhårt att så är det visst!
-Jag har rätt! Det ÄR så! Det VAR så! Jag har rätt!!!

Det är bara omvärlden som är helt galen…   men precis all teknisk bevisning visar motsatsen, alla vittnesmål, alla bilder, alla prover som tagits av SKL – Statens kriminaltekniska labb.

Det är 100% styrkt att det inte är så
De har goda chanser att sen förvandlas till rättshaverister, som kör sitt HA RÄTT, de ska till varje pris ha rätt, så de anmäler och anmäler. Ett omöjligt projekt eftersom de har fel.

Det är ytterst få idag som är rena alkoholister. De flesta är blandmissbrukare, och blandar du sprit och antidepp/  sobril försvinner det vi kan kalla för en normal hjärnfunktion väldigt fort.

Ingrid Carlqvist skrev nyligen om en situation som det luktade lite HA RÄTT om och en situation som är rätt vanlig i domstolen:

Mamman påstår att sonen fått stryk varje dag och att man på fotografiet tydligt ser ett blåmärke på benet. Barn får ju blåmärken hela tiden, men det anmärkningsvärda här är att ”blåmärket” i själva verket är två vattendroppar som flutit ihop till en mörk del. Hon var den enda i rättssalen som kunde få vattendroppar att förvandlas till ett blåmärke. Läs mer

 

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.