Hatet kan bytas ut mot visdom

Det är bara i 60-70 år som vi ens har varit i närheten av något man kan kalla för ”internationellt”. Menyn på bykrogen bestod av fläskkotlett, potatis och sås, stekt salt sill och potatis, dillkött och potatis, osv.

Det kostade snudd en årslön att åka utomlands, och det kunde du ändå inte, för du fick bara föra ut 6000 kronor, och när de japanska mobiltelefonerna började smugglas in fick du dagsböter om du åkte dit.

Jag var som femåring livrädd för att det skulle komma kineser upp ur gräsmattan, de var för många, och bodde precis på andra sidan varför jag räknade ut att då tränger de snart upp ur gräsmattan! Jag kollade varje morgon, länge… jag var också livrädd för såväl indianer som asiater.

Idag kan vi få goda råd av Sadhguru… och idag vet jag att vi är inte för många, och går mot en tid där det kommer saknas människor, blir så i skiftet mellan 5-10 barn per par över till inget eller ett.

Mycket som har kommit utifrån har varit bra, ny mat t.ex, och annat har varit dåligt främst för att vi felimporterar jämt. ”Allas lika värde” existerar inte, FN talar inte om value utan om dignety; alla har rätt till värdighet. Folk debatterar alltså nått som inte ens existerar, rätt vanligt.

Ataturk uppfann jämlikheten och jämställdheten på 30-talet; du ska behandla alla lika oavsett om den du har framför dig är fattig, rik, smart, obegåvad, osv. Vi felimporterade det på 70-talet så hos oss är det väl att männen skulle diska, och sluta hålla koll på husgrunder, så kåken inte möglar sönder. Nu har vi gissningsvis ren disk men 50% av bostäderna anses vara mögelhus.

Det stora misstaget, som gjordes när världen blev större än byn, var nog att man satsade på att medborgarna skulle bli konsumenter. Det hade varit smartare att få alla att bli bildade och rika, samtidigt, men nu är sopberget som det är, skuldekonomin ser ut som den gör liksom fördumningen.

Men det finns en morgondag, och vi har redan stiget över en hel del mycket höga murar Jag minns då vanligt folk kunde börja köpa aktier, det var en revolution då den processen förenklades, och idag har vi Avanza, lätt! Många som började med aktiehandel terroriserades av sin omgivning för att de trodde att de va´nått.

Vi kan, tillsamamns med 900 000 andra, lära oss en hel del av vår psykdoktor, tack vare Internet.

Och doktor Ramani som har 815 000 prenumeranter

Via USA kan du skaffa dig en universitetsubildning online gratis, och många har blivit minimalister och skyr prylar.

Du kan läsa alla världens tidningar online, Internet är det största som hänt på minst hundra år, spöar snudd ångloket.

Snacket om ”globalister” är för övrigt propaganda, vi ska hata dem, så vi jublar då det börjar byggas fabriker, jobben ska hem, därför att väst har för många akademiker. När Sovjetunionen skapades förvandlades 95% av alla pappersbärare till fabriksarbetare, sa nån historiker mig, inte kollat det.

Harm, hat och hämnd är alk-drogsymtom grande, och skapar energimässigt bumeranger som slår mot utövarna främst, men om man nu har ett väldigt behov av att hata globala företag kan man sluta dricka Coca-Cola, som löser upp benen bland annat i vår kropp..

Men det finns absolut ingeting nu som hindrar att man både bildar sig och blir rik, samtidigt, kunskap är den enda hållbara rikedomen, och som leder till välstånd.

Det går utmärkt att ta ansvar för sitt eget liv, och utveckla det maximalt, och speciellt i pandemitider då man är hemma mer än normalt. Den friheten har alla, och den är stor, smarta är välkomna in i vår studiegrupp som inte sysslar med annat än kunskaps- och generationsöverföringar, och som ger sinnesro när man förstår samband.

Alla hatare och reagerare kommer säkert ta kål på varandra, då får vi andra tänka sen:

Spread the love
Om Lena Holfve 10730 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.