Förstå sig på propaganda

putin

n

Bilden ovan kan vara photoshoppad, vet vi inte, och här är en som utrett om Putin är frimurare eller inte, och här en som anser det. Välj din egen sanning. Vi byter ändå åsikter senast vart tionde år.

Jag träffar ryssar rätt regelbundet här i TRNC, och deras bild av Ryssland är inte som landet beskrivs av många svenskar som ”håller på Ryssland” i vänster-höger-kriget. Det är helt unikt att en rysk ledare blir Årets man, och fler i väst litar på vad han säger än vad de litar på sina egna ledare, och det beror väl på fascistbygget och punkterna ”vänstern vägrar att kompromissa” och ”polarisering”?

Jag hör dem aldrig ifrågasätta hur det kommer sig att Putin, som föddes i ett fattigt hem, idag är förmodligen världens rikaste man. Jag hör folk vara emot oligarkerna men de ser inte Putin som nummer ett i den skaran.

Ryssland är enormt många regioner, kulturer, olika språk, mängder med olika folkslag, och alla är i luven på varandra.

Man kan inte tala om ett Ryssland eller ett folk, om jag förstår saken rätt
De är väldigt många från Ryssland som är just här på ön, så pass många att du kan se ordet ”apotek” även på ryska, och tryckt på apoteksskyltarna. På mackarna ser du mackbiträden med små  ryska flaggor på kavajerna som markerar att de talar ryska.

Det man säger mig är att det är samma -iststyre som det alltid har varit, men de får resa ut numera, och ledarna behöver inte införa nya -ismer därför att de sitter i folks huvuden.

Putin är i stora kretsar megapoppis därför att ryssarna fick mat på bordet
Den starke ledaren gör alltid det; förbättrar folks villkor rekordsnabbt. Löser stora problem lika rekordsnabbt.

years of putin e

 

Här nedan har vi en författare som kikat på frågan om propaganda

Skärmavbild    kl
Geoge W. Bush, Vladimir Putin, och Xi Jinping

Skärmavbild    klJag bör tillägga att Putins x-fru anser att den riktige Putin är död. Den vi ser nu är en skådespelare, enligt henne.

Analyserna i de två sista filmerna förutsätter dock att det är den äkta Putin man talar om.

Peter Pomerantsev, Soviet born journalist and author of ”Nothing Is True and Everything Is Possible: The Surreal Heart of the New Russia,” and more recently, ”This is Not Propaganda: Adventures in the War Against Reality,” joins David to discuss state propaganda, Russia, and much more. Get the book: https://amzn.to/2Cgr7As

 

 

 

Cause Effect Fascism

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.