Finansministern medger stora hål i kassan

När man sitter på en rättegång djupdyker man i hur ett rån t.ex. har utförts. Jag har aldrig förr studerat ett pågående rån förr.

Hur som, Magdalena Anderssons ”erkännande” är ett idogt arbete under flera punkter:

Scapegoats – flyktingarnas fel – är givet dvs. nu har man plundrat statskassan i en sådan omfattning att de krävs.

Lönsam industri
2918 kr per dygn kostar ett ensamkommande flyktingbarn

Maten till den individen kostar väl 40:-…

Hans Rosling:
”Vet du att flyktingmottagandet i år kommer att kosta dubbelt så mycket som budgeten som FN har för alla flyktingar i hela världen? UNHCR:s budget för 60 miljoner flyktingar är hälften mot de svenska flyktingkostnaderna”. Han påpekar flera gånger att den svenska flyktingmottagningen måste få kosta pengar, men att vi också borde öst in mer pengar där ”de flesta flyktingarna bor”.

60 000 i månaden – för lägenhet till flykting | SvD

 

Men det viktigaste är ”Labor power is supressed”
Arbetarpartiet ska avlivas därför att annars kan man inte dumpa lönerna senare. Stefan Löfven gjorde sitt i förra veckan, och än har ingen hunnit mäta vad som händer då finansministern går ut nu och ”erkänner”. Det kan nog ta skruv avseende riktigt gamla socialdemokrater som inte gillar lögner och oreda i statskassan.

Det kommer mera!

Ända fram till den 19:e september kommer s-ledningen att göra vad som står i deras makt för att uppfylla punkten;

”Labor power is supressed”
Socialdemokraterna tappar i förtroende i de viktigaste valfrågorna …
Socialdemokraterna tappar stöd – går mot rekorddåligt val – Nyheter …
Socialdemokraterna tappar väljare – dagen.se
Demoskop: Socialdemokraterna tappar i opinionen – Dagens industri
Socialdemokraterna tappar medlemmar i Norrbotten – Nsd


Jag läste Lundells ”Vardagar” igår
Det är så med Lundell, sen 40 år tillbaka, att han gestaltar nån form av folksjäl och det beror väl på att han är just författare av den typen som suger i sig allt. D.v.s. sätter man Lundell i en bananbåt kommer det ut en sång om bananer. Man kan ta tempen på det svenska s-folket, genom att enbart lyssna på Lundell, så slipper man intervjua 1000 enskilda individer och s-40-talister.

Texten är mer dagboksanteckningar eller en blogg än en ”bok” men formen spelar ingen roll för mig.

Boken är sopren; existerar inga s-hyllningar
Lundell får bli sinnebilden för det s-gäng som redan har lämnat s. De inledde valrörelsen 2018 med att meddela att man ska höja skatter, och Löfven sa att han tänker inte avgå. 

Det har aldrig hänt, under hela mitt liv, att man startat upp en valrörelse på det sättet, och det visar också att denna handlar uteslutande om att förlora valet. En repris av det förra valet, då moderaterna gick in för att förlora, och ge stafettpinnen över till det gäng som sen, via decemberöverenskommelsen, utförde en statskupp.

Många såg det som att de ville utesluta sd
Nej, de ville bygga sd. ”Alla” statsvetare vet att om man mobbar ett parti ökar det gränslöst. Sist var socialdemokraterna vars ledare fängslades, och de fick snabbt 50% och egen majoritet i årtionden.


Intervju med Mats Johansson (m) som är den ende politiker som talat om den statskuppen:
Vad är din kondenserade kommentar till vad vi har bevittnat i svensk inrikespolitik under det fjärde kvartalet 2014? Har du sett något liknande tidigare?

– Nej, jag saknar ord, vilket sällan händer. Förstår inte hur statskuppen gick till. Källa


Nu är planen att stafettpinnen ska över till sd, och den metod man kör nu är ”Sd hade rätt!”
”Den sista spiken i kistan är hur politikeradeln också tappat kontakten med den fysiska verklighet de har som uppdrag att administrera.
Det som började som opportunt ljugande utåt, har över åren internaliserats till den grad att politiker i dag själva tror på lögnerna.

I och med det kan nyktra utomstående betraktar konstatera att dagens politikerklass i bästa fall lever i en kollektiv hallucination – i värsta fall är kliniskt sinnessjuka.” Källa Blueshift

 

Det är första gången jag ser uttrycket ”kliniskt sinnessjuka”
Men den här typen av ytterst skickliga skådespelare kan inte vara ”sinnessjuka” i verklig mening. Drivkraften är nog mer att gå i Reinfeldts fotspår: Fredrik Reinfeldts nya jobb: Bank of America Merrill Lynch.

Även centern tycks gå in för att förlora val
Jag har inte haft koll på Lööf, och hur hon fixar det, men jag får väl dyka ner i centermaterial.

Sd i sin tur har börjat tappa folk till AfS
Detta därför att sd anses vara en kontrollerad opposition. Å andra sidan ingår alltid ”den starke ledaren” i bygget.

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös
Om Lena Holfve 436 artiklar
Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös

2 kommentarer

  1. Häromdagen nämnde du att alla beslut tas i EU och FN. Efter ett tag kom jag att tänka på att dom vill avskaffa våra gamla landskap och ersätta dom med större men färre regioner. Måste vara en EU-grej. Att Bryssel har bestämt det, för att förvirra befolkningen och göra den mer rotlös i globalismens namn. Funkar det bra i Dårhuset kör man väl det brett sedan över hela världen. Slår ihop grevskap i England och delstater i USA osv.

    • Typiskt EU-beslut, ja. Sverige är ofta ett genrepsland. Cypern valdes förmodligen för att det är en ö då man körde första bailouten.

Kommentera