Ferdinand fyller år idag

Årets julklapp till alla som är helt slut är ljudboken ”Utmattad”.

 

En gammal IT-kollega till mig fyller 70 år idag, vi blev distansarbetskamrater första gången redan 1983, sen en period på 90-talet, och han har ägnat sitt liv åt programmering, sätta ihop komplicerade men geniala och välfungerande dataprogram, som nog har hjälpt många i vardagen, och resten av tiden har han ägnat sig åt att fatta fel beslut jämt varför hans privatliv är alltid de välfungerande programmens motsats.

Inte sällan för att han håller på med power-struggle, och inte bara med mig, och jag tror att det kan bero på att han inte riktigt har förstått det där med makt.

Han tror ofta att folk vill ha makt över honom, och det var t.ex. aldrig min önskan, då när vi samarbetade som intensivast, så han måste alltså alltid dra åt absolut ett annat håll än jag själv, jämt.

Givetvis kan man lösa problemet med en sån genom att medvetet säga att ”jag vill inte att du gör så…” – då kommer han att göra så, och vise versa.

Men så roligt ska vi inte ha så att han får mig att börja manipulera.

De första 30 åren kallade jag min arbetskamrat för Ferdinand, med tanke på tjuren som alla blir så rädda för därför att många på jobbet var livrädda för honom, och sen efter 27-28 år ungefär byttes tjuren ut mot den provocerande matadoren.

Vid 6.00 i filmen ovan ser du hans normalbeteende så numera är det jag som är den coola tjuren, och kompisen är provokatören.

Vi förändras med åren!
I morgon ska jag gå kurs vid behov, och se till att min själskraft inte utnyttjas, i alla andra spel han håller på med, och det kan möjligen även leda till att han kommer över tonårsfasonerna?

Du ser ju själv till vänster hur han beter sig.

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Årets julklapp till minst en femtedel av svenskarna är boken ”Sömnlös” som e-bok.

Bli först med att kommentera


Warning: Illegal string offset 'email' in /www/lenaholfve.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 2440

Warning: Illegal string offset 'email' in /www/lenaholfve.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 2437

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /www/lenaholfve.se/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 2437

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.