Expressen ska nog inte komma hit…. zoner är det normala i hela världen…

lisa

Nu ska vi se… vi har en brittisk by där du inte får köpa hus om du inte är britt, långt bort från hollidayhome gettona, där håller man alla som dricker från Europa fast, inga minibussar, inga chaufförer, på andra sidan stán, och långt upp mot norr, ligger flera judiska områden, och jag kan inte hyra en lya i Lefke, byhövdingen har sagt nej, inga ensamboende kvinnor från Europa. Uppe i Illgas by kan jag inte hyra ett hus för de får inte hyra ut i den byn alls.

Gå vi till min student ovan från Nigeria, kristen afrikan, som bodde med mig nått år i Arboga, som nu jobbar på Volvo, och är doktor i processteknik så bor hennes familj i ett område i Nigeria som är helt inhägnat.

Jag själv bor lite ”inhängnat” så långt att jag bor i ett turkcypriotiskt område, inga brittiska pubar här inte och därmed heller inga britter vad jag vet, vi är tre svenskar i byn, men man har börjat bygga hus till pensionärsindustrin främst.

Går vi till Fort Cochin i Kerala har vi Judiska staden, och brittiska bron, på andra sidan bodde förr bara britter, och går vi till Jerusalem har vi muslimska områden, och kollar vi in alla de nya lägenheter Kina har byggt är de byggda som städer vi känner igen; holländsk stil, brittisk, italiensk.

Det är nog bara i Tvärtomlandet man inte har zoner offentligt, men väl i verkligheten, och det räknas inte som rasism utanför Sverige utan som fullständigt normalt; lika barn leka bäst.

Jag tog upp det med den då 17-årige Jude, kristen indier och som dog strax efter i en bilolycka, och han sa mig:

-Jag vet ingen som går över den brittiska bron.

 

 

Om Lena Holfve 18099 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.