Exempel på vilseledande propaganda, och fullt militärt krig USA-Kina, inte handelskrig

Mats Lugnet

Verkligheten

https://www.youtube.com/watch?v=eg8sOJ14WD8

https://www.youtube.com/watch?v=88m_55wJNC8

https://www.youtube.com/watch?v=G3sDpewdulE

 

Den svenska krigsindustrins Kina-rapportering nyss upplagd

Swebbtvs Mikael Willgert ringer upp Analytikern Stig Berglund för att höra hans tankar kring vad spåren av Coronapandemin kan leda till. Stig Berglund som tidigare har gästat Swebbtv är analytiker av amerikansk politik. Han berättar här om hur USAs relation till Kina varit innan Coronapandemin och hur vi kan förvänta oss att den kommer att bli efter den.

Enligt Stig har relationen mellan USA och Kina fått ett flertal törnar de senaste åren. Den idé om att Kina gradvis skulle demokratiseras i och med handeln med västvärlden har inte riktigt slagit in. Kina styrs fortfarande med järnhand av sin ledare Xi Jinping och han är inte intresserad av att släppa in västerländska ekonomiska intressen utan kontroll i sitt land. I kombination med nackdelarna av att bli av med både kompetens och arbetstillfällen på hemma plan börjar en ny taktik att slå rot hos USAs maktcentra.

Stig Berglund spår att USA nu kommer att vilja införa ytterligare handelshinder mot Kina. Men detta kommer de inte vilja göra själva utan länder tillhörande EU samt andra länder som vill ha en fortsatt ekonomiskt samarbete kommer att förmås att delta i det kommande handelskriget. De länder som tvekar eller inte alls håller med, kommer att få det tufft att driva sin egen linje. Någon plats för ekonomisk neutralitet i denna fråga kommer inte accepteras. Kina kommer att söka nya samarbetspartners antagligen med de länder som USA idag har ett horn i sidan till så som Ryssland och Iran t.ex.

Här i Europa kan vi se hur ett skifte möjligen kan börja ses. I TV-sändningar med rikspolitiker ses nu svenska flaggor istället för EU-flaggor. Samarbetet inom EU går knaggligt och folkviljan för överstatliga organisationer så som EU minskar i hela Europa. Detta passar USA bra då minskad tyngd från EU underlättar den nya linjen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=btT6kE74yqI

Om Lena Holfve 18098 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.