Exakt samma brottsmönster

Skärmavbild    kl

Vilda Västern i svensk tappning:

Skärmavbild    klKälla

Det som fascinerade mig, då jag läste in  Pedofilfrossarmålet, var den djupa okunnigheten och när jag jämför det fallet med Karl Hedinfallet slår det mig att Hedin blev häktad, och omhäktad, satt väl en månad, men pappan har inte ens anhållits.

felaktig dödaBåde pappan och Karl Hedin utsätts för exakt samma anfall, samma rättshaverimönster, där det haglar polisanmälningar, uppdiktade bevis, med mera, men i faderns fall gick man bet helt.

Det tror jag beror på att socialtjänsten inte, i vart fall inte på Östermalm, är så lättlurade numera. Förr var soss det, ofta, och JK trodde att 50% av alla män kunde vara feldömda pga attityden; kvinnor ljuger aldrig, de är enbart goda.

Eftersom jag kan polis-domstolsfrågor pga många år i rätten, pluggande inför två kriminalromaner och spökskrivandet av ”Huddingegruppen” så ser och hör jag direkt när det är falskt, båg, påhitt, etc.

Jag har nu lyssnat på folk som kan skog, mark, jakt vad de anser om Conny Anderssons APU – en privat stiftelse som ska samla in pengar, och som bara kontrolleras av honom. Det är alltså ingen ”organisation”.

Skärmavbild    kl
Skärmavbild    kl

Källa

Jag tror ? att allt runt Conny Andersson och pedofilfrossan började med Sverige Granskar, och jag har frågat Ulf Bittner. Han kollar inget, inte hans grej, folk har rätt till en åsikt.

Lite fler klipp:

Enligt information från Conny Andersson har APU, Roslagen hittat 3 st olagliga, kamouflerade åtelkameror vid åtlar – i Rialareviret – och detta är bara under en vecka. Han befarar att det finns flera åtelkameror i reviret.

Detta är polisanmält och utredning pågår.

https://vargenylar.wordpress.com/2011/04/30/information-fran-apu-roslagen-riala/

Min not: Vore intressant om man kunde ta reda på hur många polisanmälningar CA gör per månad? Alla med förvanskade uppgifter?

Kungsbacka (JJ) Skrönorna om vad som pågår i skogaran under vargjakten tar sig allt mer bisarra uttryck. Conny Andersson, företrädare för organisationen APU (Anti Poaching Unit) påstår på sin Facebooksida att APU-aktivister hittat en död vargtik som en 16-årig jägare skulle ha skjutit i magen. – Hela historien lögn från börja till slut, säger Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent i Värmland.

https://www.jaktjournalen.se/vargaktivister-vilseleder-allmanheten/

Min not: APU är alltså ingen organisation. Det är en insamlingssiftelse. Du ska skicka in pengar.

”Stödja och skydda varg vid jaktbrottsutredningar”
I sin stipendieansökan skriver han också: ”Genom projektet har jag haft möjlighet att besöka vargspårare och jaktbrottsutredare i Dalarna, för att utveckla och utbyta spårerfarenheter samt att stödja och skydda varg vid jaktbrottsutredningar.” Sedan han och några andra poliser startade APU i Roslagen 2009 har många jägare, markägare och boende i Rialaområdet vittnat om en ofta hotfull attityd från medlemmar i APU-gruppen. Åtta poliser har fått tillstånd av polismyndigheten att jobba med APU på sin fritid.

APU-medlemmarna har tagit till sin uppgift att patrullerat vargreviret i Riala, där de påstår sig förhindra jaktbrott och miljöförstörning.

Något jaktbrott har APU-gruppen ännu inte påvisats och inte heller något miljöbrott.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/apu-ledaren-fick-stipendium-av-polischefen-20120307/

Min not: Kursen i USA ska ha varat i 7 dagar. Jag har inte kollat om de omskrivna åtta poliserna verkligen hade tillstånd men jag tror inte det därför att de är ett medborgargarde och det låter skumt att de skulle ha stöd av chefer. Min erfarenhet av CA är att han klämmer ur sig precis vad som helst. De åtta behöver inte ens existera. I allmänhet går folk på det. Götblad vill inte tala om detta stipendium.

En vargskyddargrupp som kallar sig APU patrullerar vägarna i vargreviret i Riala i Uppland i sin jakt på misstänkta jaktbrott. Boende i området har tvingats begära polishjälp för avhysa aktivister som blockerat en väg. APU i Roslagen startades 2007 av två poliser.

– Vi som bor här är direkt terroriserade av det här gänget, säger Carl-Johan Andersson, Beatebergs säteri.

Claes Bäck jagar på 3 000 hektar i området och han är tämligen trött på APU-aktivisterna.

– Problemet är att de är både fanatiska och okunniga. De till och med polisanmälde oss för en slaktgrop som de trodde var en olaglig åtel. APU-gruppes aktiviteter börjar likna ren förföljelse, säger Claes Bäck.

https://www.flashback.org/t1801251p2

TT, Ekot och övriga riksmedia hängde snabbt på ”nyheten” som APU levererat till NWT.

Men efter en tid började det gå upp för media att det hela rörde sig om en tidningsanka när det kom fram att det rörde sig om två legala fällor.
Det enda illegala med fällorna var att den ena saknade skylt med ägaren namn.

Åklagaren Linda Karlsson vid åklagarkammaren i Karlstad som tittat på ärendet har nu också kommit fram till att det inte var något ”illegalt” med en av fällorna.

https://www.jaktjournalen.se/apu-larm-om-fallor-fel/

Sven Nilsson vid Norrtäljepolisen utreder frågor som rör jaktbrott i Roslagen.
Har ni fått in någon anmälan om att det är tjuvjägare på väg för att skjuta varg?
– Nej, det finns ingenting sådan hos oss, svarar Sven Nilsson.

Om det hade kommit in sådana uppgifter, skulle du känna till det då?
– Ja, har det anmälts till polisen så skulle jag känna till det, säger Sven Nilsson.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/apu—tjuvjagare-ska-skjuta-vargen–20120809/

Det låter som ni har tagit på er att upprätthålla lag och ordning i skogen, är inte det polisens jobb?

– Nä det tycker jag inte, vi gör någonting som vi tycker är varje enskild medborgares skyldighet. Vi observerar och ser vi brott anmäler vi det till myndigheter och polis.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6071267

 

Rättshaverister eller medborgargarde, eller både och
Välj själv, och jag tror också att detta slutar med tidernas skandal, och att alternativmedia kommer få stryk.

När det gäller själva vargfrågan kan jag väl känna att det vore smart att flyga upp samtliga till Lappland, och ge samerna ersättning för det som de äter upp. Jag kollade in frågan för fem, sex år sedan och fann att Kanada, USA, Ryssland för statistik över barn och små kvinnor som vargen tagit medan man i Sverige helt förnekar att de ens skulle peta på människan. Ändå har vi yngre barn som aldrig har hittats; Johanfallet t.ex.  Vargen gräver ner precis alla ben.

Lagtexter:
Kap 15 6 §  Angiver man oskyldig till åtal med uppsåt att denne må bliva fälld till ansvar, dömes för falsk angivelse till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.

Om han icke insåg men hade skälig anledning antaga, att den angivne var oskyldig, dömes för obefogad angivelse till böter eller fängelse i högst sex månader.

7 §  Den som, i annat fall än som avses i 6 §, hos åklagare, Polismyndigheten eller annan myndighet sanningslöst tillvitar någon annan en brottslig gärning, påstår besvärande omständighet eller förnekar friande eller mildrande omständighet, döms, om myndigheten ska ta upp anmälan i sådan sak, för falsk tillvitelse till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.

Om han eller hon inte insåg men hade skälig anledning att anta att utsagan var sanningslös, döms för vårdslös tillvitelse till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (2014:615).

 

Skärmavbild    kl

https://www.youtube.com/watch?v=sHpGR54n1dM

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.