Ett mord och vapen på ön och det kan nog ge ett par nya lagar?

Om man vill köpa ett hus som utlänning här på norra Cypern måste man uppvisa ett papper från Rikspolisstyrelsen att man är ostraffad, och om inte får man ingen lagfart. De gör enormt breda personundersökningar över precis hela världen, om man köper hus eller lägenhet, men den utredningen gäller givetvis inte de som hyr eller bor på hotell.

Sex turkar åkte ut med huvudet före häromdagen, och polisen hade hittat en pistol i ett örngott på deras / gruppens hotellrum. Det var säkert en städerska som satte ner foten.

Dessutom har man gripit en inbrottstjuv i år, tre villor hade han gett sig på, och en man har dödats i ett passionsdrama så nu har man fått nog.

Ministern säger att man måste förhindra att kriminella ens kommer in, dvs. den grupp man inte har järnkoll på redan; turister och de som hyr.

Det ska bli mycket intressant att få följa hur de ämnar lösa detta lavinartade gigantiska problem
Papper på engelska från Rikspolisstyrelsen för att ens få komma in som turist? Fortsättning följer! Jag ska bevaka det.

Nu får du som svensk 90 dagars visa, stjäl du en kola eller ger nån en örfil utvisas du på livstid, och alla som är 60+ får stanna, komma och gå som man vill – men inte heller vi får slåss eller stjäla t.ex. Nolltolerans. Den nya lagen är jag mamma till, och den infördes ganska precis då jag fyllde 60. Det är, som jag har sagt förr, lätt att få igenom förbättringar för man bara säger ordet ”Problem!” till rätt gubbe.

Den taxichaufför jag använt i alla år sa i morse:
 – Du ser, man kan inte bo här längre!!! Omöjligt!!!

Det är hans morbror som är gamle SÄK-polischefen här på ön, och som har sagt mig:
 – Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

SWEDEN IN CHAOS: Police pushed to breaking point by crime and …

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.