Enda landet i hela världen

Jag har skrivit ett par artiklar om den legala sexhandeln på Cypern, och vi brukar presentera oss i Sverige som det enda landet som inte tillåter sexköp. Vi är alltså världsbäst.

Jag är inte så säker på att det är en korrekt benämning. Det lutar mycket mer åt att vi är det enda landet i världen som saknar en reglerad sexmarknad.

”Jag var 16 år och han 40. Enligt polisens protokoll av filminspelningen slog han mig 139 gånger under 30 minuter. När han var klar släpade han ut mig i badrummet och kissade på mig. Jag låg där och tänkte, är det såhär det känns att vara död?” Läs mer

Hur många sånna töser har vi i Sverige?
Om det hände här på ön skulle poliskåren riva upp asfalten.

Så kan du inte bära dig åt på night clubs, och kvinnor åker aldrig ut i samhället. Manliga kunder får ta sig dit. Gigolos däremot får ta sig ut i samhället och man kan se deras firmabilar ibland.

Skälet till att man ens har en sexhandel anses bero på att sexualiteten ingår i behovstrappan, och du kan aldrig bli av med sexhandeln. Du kan bara kontrollera den hyfsat. Tyskland t.ex. har statliga handelshus.

Vi har egenheten att vi vill förbjuda allt vi inte tycker om men det lyckas aldrig
Om vi hade lyckats, och således stod helt utan problem idag, vore det en annan femma. Men det känns som om vi aldrig löser problem annat än med nån debatt, nått förbud som bara blir till ord. Vi får bara fler och fler eller som polischefen här på ön säger om oss:
– Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

Det senaste är att man vill förbjuda svenska medborgare att köpa sex utomlands 
Hur ska man kunna kontrollera det? När jag går igenom dessa texter avser man att svenska män inte ska få åka utomlands och köpa sex.

Dessa skribenter har aldrig nånsin satt sin fot på södra Cypern!
Där är problemet snarare att svenska kvinnor säljer sex mot ett par drinkar, och man vet snart inte vad man ska göra med dem. Ryktet säger att man ska byta ut de skandinaviska turisterna snarast, och jag vet att charter har startats mot Kina.

Det problemet saknar norra sidan eftersom det är förbjudet att marknadsföra och sälja sex på offentlig plats.

All handel är reglerad, och all handel ska ske på nightclubs och gigoloklubbar.

Du arresteras mycket fort om du försöker sälja sex på stán.

Gigolos är lite undantagna, förmodligen av säkerhetsskäl?, därför att de kan röra sig på stán, åker i firmabilar och kan också tilltala en om än rätt kort.

Har jag mycket smycken på mig får jag cirka fem påhugg per promenerad kilometer inne i stán och har jag inga smycken får jag givetvis inga förslag alls. De är ju affärsmän.

Södra Cypern:

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Latest posts by Lena Holfve (see all)