En yrkeshemlighet avslöjas

n

oLäsaren Eva med man är i TRNC, och de bjöd mig på middag och jag vågar träffa gamla läsare.

Det finns en förutsättning för att man ens ska kunna göra det, och det är att ens skiftliga ribba ligger lägre än verkligheten. Idag var jag inte helt säker på att jag verkligen har följt denna min regel avseende min hund Ludvig, som är en gammal streetdog.

Jag skrev mycket om honom på Facebook i april – juni, därför att han förolyckades och var från start helt förlamad i bakbenen.


Streetdoggen ”Skalman” dök upp från ingenstans och vakade en hel månad dygnet runt

Han sov i rabatten eller på trottoaren och nföljde Ludvig som en skugga, och den första veckan låg han på trappen. Ludvig var aldrig ute, han bars ut med en sjal under magen, som blev hans gåstol.

Jag visste att Eva läst även dessa texter, som inte var proffstexter, förutom de jag har här, och hon har läst mig i många år. Så, vad betyder;  ”ens skiftliga ribba ligger lägre än verkligheten”.

Det betyder att du som läsare gör dig en egen bild av hur t.ex. Ludvig är, och om du har bestämt dig för att han är nog ”underbart smart” så MÅSTE han i verkligheten vara ”ohyggligt smart och ljuvligt underbar” när du möter honom live.

Om inte blir du GRUVLIGT besviken 

nOm jag skriver om TRNC, och inte har en skiftliga ribba som ligger lägre än verkligheten, och du kommer hit blir du besviken och jag kanske får mejl om saken ifrån en besviken läsare som med automatik känner sig lurad.

Eller som jag tjatade om då jag drev en skrivskola;
-Lura aldrig en läsare!

Jag vet att jag sköter ”ribban” i mina texter
– men hade jag gjort det med de om Ludvig och Skalman?

Det var jag inte alls säker på! De var spontana, skrevs på FB… men Eva sa efter några minuter direkt till Ludvig att ”jag visste att du är smart, men sååå smart du är!!!”

Vi kom också att tala om ribban precis innan vi skildes åt, och de korttidshyr en lya i Lapta och under kvällen fick jag veta att den var bättre än väntat, och värden var… och poolen var… bättre än väntat…
-Lura aldrig en läsare!

Speciellt inte om du skriver sånt här i dessa orostider;

Skärmavbild kl

Skärmavbild kl

Mycket intressanta saker att ta del av som du vant oss med Lena. Tack återigen ! Följer dig dagligen och erkänner också som en annan själ förre mig här att jag blivit lugnare sedan jag börjat följa ditt forum för ett tag sedan och en del av oron är borta. Önskar dig det bästa i livet! 

n

Spread the love
Om Lena Holfve 9220 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.