En rejäl utmaning, man får sova på saken länge

Min gamla handledare psykoanalytikern Monika von Sydow, sa en gång att förutsättningen för att empati ska kunna utvecklas i människan är att hon kan känna / känner skam.

Skamvrån togs bort på 50-60-talet…

Om jag frågar Linda i Indien vad som fattas oss mest får jag svaret ”ni kan inte känna  – utövar inte smärta – och det är bara smärta som får människan att vilja ändra på sig”.

De praktiserar aga på barn, tar tag hårt i en arm och säger ”Nej” t.ex. och det gör hela världen, utom västkulturen.

Vad jag vet har de ingen grov barnmisshandel, det har vi hur mycket som helst, utan det handlar om att markera så pass att det blir just en liten smärta.

Vi lindamänniskor undviker alltid smärta dvs kopplingen blir;
-Om jag gör så kommer det att göra ont, igen, då gör jag inte så.

Det ger sen respekt, som ett brev på posten, dvs respekt är i grunden rädsla, och den första du måste ha respekt för är din mor, och om inte får du som son aldrig någonsin respekt för några kvinnor alls och som dotter kräver du den aldrig.

Vi ger också ut kärlek – beröm t.ex. – om ett barn gör något vi gillar men de får aldrig något om de är sig själva. Alla ska helt vara lika, och deras egen unika identitet förtrycks i allmänhet i vår kultur.

Video 1 beskriver rätt väl hur vi fostrar fram narcissister, det är ingen diagnos utan ett beteendemönster, och det här började lite i min generation och sen dess har det hela ökat hör- och synbart, och nästa generation blir nog inte att leka med.

Vi har den uppfostran som kallas brett för ”fri uppfostran” och den är en direkt import ifrån USA, som allt annat, och den kom in i skiftet 1967-69, och det gick fort, en sommar.

Jag brukar säga att den som vill flytta ut ska sätta sig på skolgårdarna i det tänkta landet, och studera barnen, och den som funderar på om man verkligen måste flytta på sig kan studera skolgårdar i Sverige.

Västbarnen påstås ha 800 leksaker i snitt, och idealet är om de växer upp på en räkmacka, och vi har åtminstone en läsare som ser framtidens samhällsfiende nr 1, mer än väl:

Listan

Om Lena Holfve 18086 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.