En rätt lång intervju och minnen av John Chrispinsson

lenahute

johnNär jag jobbade som yrkesförfattare på 80-90-talet var jag inte sällan mantalsskriven i radion. Radio Stockholm och John Chrispinsson älskade att slänga in mig i sändningar och ett skäl var att jag bodde på Kungsholmen, och inte långt ifrån deras studio. Jag kom också i princip med en ny bok om året och deltog hyfsat frekvent i den offentliga debatten främst i DN och AB.

En morgon hörde jag yrvaket hur John talade om mig som ambitiös, energisk etc och jag hade feber och var helt slut. Det meddelade jag honom och att jobbet som författare blir lätt så att man blir en ambitiös levande legend när man i verkligheten är nedslagen av feber. John talade aldrig mer om mig men desto mer med mig. John är tyvärr död nu. Han var verkligen en journalist jag hade stor respekt för så må han vila i frid.

oNyligen ringde Alexander Eriksson, en 27-årig amatör-John, som driver en site på nätet om utmattning och han skriver:

Lena Holfve driver något som heter utmattningsskolan. Det är en webbkurs i nio steg, som ska hjälpa dig att tillfriskna från utmattning. Det var efter en resa till Indien som hon fick ett helt nytt sätt att se på utmattning och dess orsaker. Hon är i grunden författare och några av hennes senaste böcker summerar en stor del av dagens samtalsämne, vilka är  ”Utmattad – Fri från hjärndimma” och boken ”Mögelförgiftad”.

Utmattning ska ses som ett larm som går, säger doktorn i filmen:

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.