En olåst cykel och ett svenskt monster

o e

oEn svensk turist-gäst är på norra Cypern till på lördag och har hyrt en cykel och själv noterat att den saknar lås. Jag såg någon artikel för fem år sen att två tonårsflickor hade stulit en cykel i Nicosia men för övrigt har jag aldrig hört talas om någon stöld, och jag är tveksam om ens cykellås finns att köpa.

Stölder är så ovanliga att en misstänkt tjuv hamnade på förstasidan i tidningen
Våra egna resultat borde innebära att vi studerade hur andra länder löser problem. Säkerhetspolisens högsta chef sa mig en gång:
– Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.
Jag kan inte säga emot.

Här ägnar sig polisen främst åt brott mot allmänheten
Det innebär att om en främling stjäl cykeln efterlyser polisen den i TV eller via tidningar, och de skulle vända på varje sten tills de hittade den och tjuven. De klarar upp 99% av det lilla brottslighet som är. Man brukar döma ut ett års fängelse för stölder, tre år för ett inbrott, varför de saknas för ingen vågar ta risken. Konsekvensen är för stor, och mentaliteten saknas helt.

Svensk polis klarar upp 1% brukar man säga, och i videon nedan säger Leif GW att i 99 fall av 100 är våldtäktsmålen t.ex. en privat historia. Vår polis och åklagarna utreder således privata händelser vilket inte sker här alls på samma sätt.

Det innebär också att om en främling skriker könsord mot dig, och knuffar dig så åker han in på sju år
oDäremot kan du inte få polisen hjälp om du går iväg med, eller hem till en 40-50 år äldre man, som har ett gediget rykte runt sig som en tafsare och att han jagar kvinnor jämt, och som du ligger med, äter flera middagar med honom efter sexet, besöker honom igen, äter middagar igen.

Du riskerar eventuellt ett åtal för illegal prostitution, om en direkt handel kan bevisas, då sex bara får säljas på anvisad plats kallad nightclubs / gigoloklubbar och du skulle nog misstänkas om åldersskillnaden är 30-50 år.

Du förväntas att inte umgås med tafsande problematiker
Polisen ingriper inte sju, åtta år efteråt och anmäler du någon ens en dag efter en händelse lär du få bannor eftersom det är ditt fel att en ev. gärningsman går lös och kan skada fler. Du måste kontakta polisen omedelbart, direkt, på timmen och det finns gott om dygnet-runt-öppna polisstationer.

Det är inte kriminellt att vara ett svin och bete sig kvinnoförnedrande hos oss men det är det i långa stycken här.

Vi är helt ensamma om vår lagstiftning
Jag gissar, svårt att veta eftersom stora delar av rättegången mot kulturprofilen är sekretessbelagd, att hovrätten har dömt helt rätt enligt gällande lagstiftning och numera kallas även det som förr hette ”sexuellt ofredande” för våldtäkt.

Assange t.ex. anklagades för våldtäkt då en kondom brustit
En av kvinnorna hade anklagat Assange för att ha tagit sönder en kondom medvetet under ett samlag och med nuvarande lagstiftning är det våldtäkt.

valdDet finns flera problem med vår lagstiftning, och ett är att statistiken kan aldrig jämföras med andra länders eftersom vi är ensamma om att kalla många brott för våldtäkt som resten av världen kallar för sexuellt ofredande.

Alla andra använder ordet våldtäkt – rape – då en gärningsman har penetrerat sitt offer mot dennes vilja och att så skett visar en läkarundersökning.

Ett annat problem är att du kan inte höra på brottsbenämningen om det är ett överfall på en parkväg där en gärningsman slår ner sitt offer, sliter av alla kläder, penetrerar offret – och ofta skadar även på andra sätt  –  eller om det är en kondom som anses ha trasats sönder.

Stora ändringar
När socialdemokraterna ändrade sexualbrottslagarna fick vi en situation som lett till att jag själv sagt folk som frågat att ”man bör inte ha sex alls med någon okänd på svensk mark” och det finns ingen anledning att ändra på det rådet.

gigoloEftersom Sverige är det enda landet i hela världen som saknar en kontrollerad, övervakad och legal sexhandel har det i vår kultur uppstått det som kallas för one night stand, därför att sexualiteten är en drift, och den som ägnar sig åt den lever mycket farligt idag om du inte spelar in eller bandar vid varje tillfälle, och du har med främlingar att göra.

Vän av ordning säger att det är bättre nu, med den nya samtyckeslagen, och jag betraktar den som livsfarlig. Ger du ett skriftligt tillstånd klockan 19.00 eller spelar in ett via din mobil så kan man våldta dig sen rätt lätt – du sa ju ja. Det lär bli svårt / svårare att bevisa våldtäkt efter ditt ok till sex.

Däremot kan du skrika könsord mot främlingar hos oss utan några större problem och vår lagstiftning täcker inte riktigt in sexuella attacker som t.ex här. I nuläget är vi där att 13 våldtäkter per dygn läggs ner och det sägs att resurser saknas.

A happily married woman is paying $80 per hour… to cuddle stangers. Career-driven Saskia only sees her husband for a few days a month, and finds the lack of human contact difficult to deal with. The non-sexual practice of professional cuddling helps Saskia deal with her lonliness, and her husband fully supports her without getting jealous

Jag utsattes för ett  olaga hot och sexuellt ofredande och fick en skyddad adress
Här hade jag inte behövt gömma mig, och jag har frågat poliser här på ön vad just den typen av gärning, där en jag inte känner utför handlingen dvs jag har inget som helst ansvar för det inträffade, och de gissade på tre år.

Här kan du inte skrika könsord mot en kvinna
Relationer som har gått snett är däremot inget åklagarkåren tar i utan du får söka dig fram privat. Du kan alltid stämma folk, och få en domstol att syna ditt fall, men resurserna läggs inte på privata tvister och målet mot kulturprofilen skulle med stor sannolikhet anses vara en privat tvist.

rapistHon anser att hon blev våldtagen två gånger, och man kan förstå att det måste vara svårt för honom att förstå att hon uppfattat deras sexuella relation som våldtäkter eftersom hon återkommer till honom frivilligt.

Det är inte heller vanligt att våldtäktsmän som inte får ha sex, kvinnan säger nej, blir handfallna, som sägs ha skett i detta fall. Min erfarenhet ifrån rätten är nog den att de använder våld och inte sällan övervåld lite beroende på om det är en makt-vredes- eller sadistvåldtäktare. Skillnaderna mellan de tre finns inbakat i min kriminalroman ”Mordet på Törnrosa”.

Även om du känner en man, eller är gift med honom, kommer denne att åtalas här också om han med hjälp av hot eller våld tillskansar sig sex men för att det ska kunna ske måste du efter en våldtäkt t.ex sluta söka upp gärningsmannen. Du kan inte hjälpa honom att våldta dig en andra gång.

Du har delvis ett ansvar för att ett brott inte ska kunna begås
En man som utför en våldtäkt får 7 år minimum här. Incest faller under brott mot värnlös allmänhet dvs ett barn och ger 20 år till livstid.

Antalet anmälda brott har ökat från 200 000 per år 1950 till över 1 300 000
Vi har det så hos oss att polisen ägnar allt mindre tid och resurser åt brott mot allmänheten, och det brottsoffer som är prioriterat är staten. EKO-brottsroteln utreder idag enbart ekonomisk brottslighet mot EU eller den svenska staten.

Folk kan bli bestulna, lämna in en film som visar gärningsmannen, men det läggs ner
Brott som ger mindre än 2 års fängelse läggs ner rutinmässigt. En förklaring till att vi har många anmälda brott beror nog på att staten tar sig an allt fler rent privata historier plus att brottsligheten rakat i höjden då vi tog bort allmänpreventionen på 70-talet.

Polisen tar sig an de privata tvisterna här också, men de går inte till åtal, och de kan sitta i timmar och dricka te och tala med t.ex. två grannar som är osams för att reda ut konflikten. Har du en konflikt ska du ringa polisen så kommer ofta två män och en kvinna och sätter sig ner och benar ut vad som är rätt och fel och de brukar inte ge sig innan problemet är löst.

Vi har 30 000 poliser på 9-10 miljoner människor, och vi hade 20 000 då vi var 7 miljoner, och här har man 20 000 poliser på en och en halv miljon invånare. 

rapistRisken att åka dit i Sverige är försumbar, och här enormt stor, och det i sig avhåller folk. Eftersom vi är generösa och t.ex. avhandlar privata tvister ända upp i domstol tär det enormt på resurserna.

Det är trots det i långa stycken fritt fram att begå brott i Sverige, och här mycket svårt.

2017_5_Brottsutvecklingen_i_Sverige_fram_till_ar_2015

 

AB om kulturprofilens dom
Monster är också bilden som frammanats i medierna. Med precision ska Arnault ha sökt upp ”sårbara” kvinnor som han enkelt utnyttjat. Men ett lika tydligt mönster är att han legat med målmedvetna kvinnor som antingen tyckt om honom eller som velat dra fördel av sexet. 

[…]

Fallet rymmer två historier. Den enda är juridisk. Den andra är mellanmänsklig. 

Målsäganden träffar Arnault flera gånger efter den första våldtäkten, de äter middag ihop, hon följer med honom hem. Hon besöker honom i Paris med dottern, där det visar sig att han har en kvinna. Det kan med andra ord inte vara så lätt för honom att förstå henne heller. Efter ett misslyckat försök från hans sida att få ligga, beskriver hon honom som ”handfallen”.  Läs mer Åsa Lindeborg

https://www.youtube.com/watch?v=miC_qbeZOJg

 

Leif GW trodde inte att kulturprofilen skulle dömas alls:

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Allt det kontrollerade och fördjupande kaoset förutsätter införande av regim av relativism och normlöshet. Allt går. Folk använder inte längre sunt förnuft och moral eller det viktigaste; kärlek utan sjuka och ytterst giftiga nyliberala idéer och galna påbud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.