Toppjuristen; en rättshaverist i aktion

Skärmavbild    kl


Det blev 14 år för anstiftan till mordförsök, och det är där det ska ligga, och i botten ligger alkohol; nio av tio våldsbrott är alk-drogrelaterade.

Antalet våldsbrott, med dödlig utgång, har gått ner kraftigt förmodligen därför att unga dricker allt mindre samt att pojkar fått lära sig att man inte får slåss.

Nej, det stämmer inte att kvinnor aldrig ljuger, och alltid är goda.

Tidigare publicerat den 13 september 2019
Expressen har ett TV-inslag med och om ”toppjuristen”, och stämmer ? deras uppgifter har vi en rättshaverist i full blom, som vi inte sett för sista gången. Hon tillhör socialgrupp 1+2 och lär nog inte läggas in på något Minnesotabehandlingshem. Problem finns bara i socialgrupp 3-5, enligt sociologin, som styr Sverige med järnhand.

Skärmavbild kl– Hitta på, kämpa…

Till skillnad från de övriga vi har synat i sömmarna kan denna lady rättsväsendet på sina fem fingrar, men de vet om det, varför precis allt hon säger kollas…. för x antal skattekronor varje gång.

Rättshaveristerna skapar enorma problem dels för att de äter resurser men också därför att för många tror på deras;
-Hitta på, kämpa!

Jag hör dagligen att domstolarna är helt värdelösa, och folk menar egentligen åklagarna. Dem talar man aldrig om, inte deras löner, inte deras utbildningar, inte hur vi ska lösa det problem jag gestaltade redan på 80-talet i ”Häktad på sagolika skäl” nämligen att de sämsta juristerna blir ofta åklagare.

Vi behöver två juristutbildningar; en som utbildar folk som ska bli polischefer, rådmän, åklagare, arbeta i kommunal eller statlig förvaltning, och en som riktar sig till de som vill bli advokater samt jobba inom näringslivet som t.ex. avtalsjurister.

Advokatbyrån har låtit hälsa att Henrik Olsson Lilja räknar med att vara tillbaka inom drygt en vecka. Okey? Och barnen då?

Illustration av Mats Lugnet, Boden

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.