En läsarfråga om rån

En läsare undrade hur media tar upp t.ex. personrån här i TRNC, och jag hade ett foto från det senaste rånet som skedde år 2015. Ett rån hamnar på ettan förstås. Jag minns det som igår för ”alla” var upprörda. Vi är inte riktigt vana vid asholes här. Några år innan stals dessutom en bil ute vid flyget.

Jag tror att det kan vara så enkelt att här är fäderna direkt ansvariga för söner, och deras uppfostran, och hos oss är det kvinnor som fostrar pojkar. Jag märker skillnaden varje dag eftersom jag har med svenskar och turkcyprioter att göra dagligen. Jag sände ett e-brev till en svensk affärsutvecklare igår, inget svar idag, och det kan inte ens hända här.

Jag gissar att svensken först måste gå igenom i huvudet hur han ska kunna markera att jag är värdelös, ska inte tro att jag är nåt, inte bestämmer ett skit, kan jävlar inte styra hans jobb, alt. hur han bäst ska kunna sno idéen.

Svenskar förväxlar en väldigt ofta med morsan, som ofta ska hatas i vår kultur. Sånt existerar inte här, mamma är Gud, och det beror nog på tvärtom-ordning att fäder fostrar söner, vilket fäder har gjort i de flesta kulturer  i alla tider.

Vi har just nu en barnuppfostran som man vet gör barn psykiskt sjuka och svensken känns allt mer kärlekslös.

Jag lär ju inte få ett e-brev med normaltexten;
”Tack för att du gett mig ett problem att lösa, så roligt! Jag blev överlycklig! Du kan påräkna ett gratisabonnemang på livstid, förstås! Jag återkommer då jag tänkt färdigt!”

Sen verkar folk anta och hitta på väldigt mycket, i sina huvuden, nyligen byggde jag en studiotjänst, och jag misstänker att en i Sverige antog rakt upp och ner att den byggdes för att… och då måste det demonstreras.

Jag hade en handikappad kvinna i åtanke i VERKLIGHETEN
Och då måste även den stridiga människan räkna ut hur man bäst ska kunna markera att jag är värdelös, jag är ingen, ska inte tro att jag är nåt, inte bestämmer ett skit, kan jävlar inte styra hans jobb…

japan e

Det går slutligen inte ens att samtala med den typen av folk, och bor man här sen många år blir skillnaden monumental, eftersom de maskulina energierna är intakta här. Finns inga män här som leker med människor eller som inte blir glada om de får göra en massa nytta.

Fråga kan man ju inte göra, man antar, och sen ska det straffas. Svensson har nog ofta mentala problem, och det är givet eftersom alla utsätts för politisk, social och ekonomisk crazymaking, i väst, bara där, vad jag vet.

En väninna berättade att hon gjort slut med skolkompisar, de har träffats i 40 år, för att de inte accepterade ett ”nej”, blev som galna, och det är också vad Ved säger att fler och fler blir nu, i väst.

Till vänster har vi facit hur det blir då en massa karlar ska markera att man är värdelös, ska inte tro att man är nåt, inte bestämmer ett skit, kan jävlar inte styra deras jobb osv, om man löser ett problem. Man gitter inte lösa några.

Jantelagen, kallas den för, och då hyllar man enbart folk som ställer till med problem, mördare behandlas som celebriteter, tvärtom som vanligt.

 

 

Spread the love
Om Lena Holfve 10157 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.