En läsarfråga om dyslexi

En läsare ville veta om det är ”besvärligt” att ha en dyslexi i botten om man är författare, och svaret är nej. Före debuten, ja, inte efter. Folk vred sig av skratt, inte minst lärare, då jag tidigt sa att jag tänkte bli författare, påstås av just en av mina lärare att jag sa det som åttaåring.

Det är som Rabén&Sjögrens skönlitterära chef sa:
-Hon kan skriva! Redaktörer kan stava!

Jag inbillar mig att det också ger en rätt ”fri” hjärna. Jag är inte ensam heller, självaste Strindberg ska ha varit ordblind, liksom Jan Myrdal, F. Scott Fitzgerald, Agatha Christie, WB Yeats, Gustave Flaubert, och Jules Verne.

Jag har i vart fall aldrig klagat.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.