En läsarfråga om bostadsmarknaden

En läsare, som vill vara helt anonym, frågade i mejlen om bostadsmarknaden här i TRNC, och med anledning av min text nyligen om den västerländska.

Föreställ dig att du bor i princip helt gratis, inga amorteringar och inga räntor eller hyror, därför att du fick din första bostad av dina föräldrar.

När du gifter dig bjuds 2000 man in, alla kommer upp på scenen där brudparet står, och alla ger dem ett kuvert med pengar – allt ifrån 50 sek till tusentals kronor / lira. Det är möblerna och första bilen.

Du är nu 25 år och har ett hus, en bil och alla möbler du behöver, och du är skuldfri.

Du får sen ett barn, och spar 2000:- i månaden, och så får du ett till, och spar 2000:- till i månaden, och det blir 24 000:- på ett år per barn eller en halv miljon på 20 år plus bankens vinstutdelning på kapitalet.

Du har råd med detta sparande eftersom du bor gratis exkl. gas, el och vatten och försäkringen kostar 80:- per månad max eftersom inbrott saknas helt.

När ditt barn gifter sig, och flyttar hemifrån får ditt barn alltså en lägenhet eller en villa av dig, och börjar sen spara till sitt barn…

Det här systemet är helt outstanding, och gör så att folk inte är speciellt sårbara vid kriser därför att de verkligen äger sina bostäder, våra bostäder ägs främst av banken, och en familj kan ha flera, sen hundratals år tillbaka, och som hyrs ut möblerade till t.ex. turister.

 

 

 

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.