En läsare protesterar, men helt utan fog

En läsare, som läst igenom samtliga mina böcker, hade hittat i någon av dem en attityd från min sida som välkomnar alla världens människor till Sverige, och det sågs då som ett bevis på att jag är för massinvandring.

Den läsaren är inte med här i gruppen, vilket märks, men jag ska reda ut frågan ändå därför att mitt svar kan innehålla en ledtråd varför vi inte ser soldaterna som är inne.

När man gick på Malmköpings Wärdshus fram till 70-talet fanns det endast svensk mat på menyn och jag talar om stångkorv med stuvad potatis, sill och potatis, strömming och potatismos, fläskkotlett och potatis med brun sås, och med de få, få invandrare som hade kommit med start i slutet av 50-talet följde t.ex. en försvenskad pizza med.

De första utlänningarna hämtades aktivt upp av de stora bolagen som ABB, Volvo, Atlas Copco som behövde arbetskraft. De var i ett skriande behov av folk till industrin, som växte så det knakade. Upp kom först italienare, sen greker och efter ett tag jougoslaver.

Man vet idag att av tusentals greker i Södertälje är det blott två, tre kvar
Man vet att de flesta lämnar Sverige efter i snitt 7-8 år så vi har haft en dyr invandring så långt att vi lär ut svenska till folk, som ändå åker hem, och säkert glömmer bort den – har ingen användning för den då det är ett litet språk.

De förändrade vår mat totalt, och det var nog välkommet hos de flesta, och den första pizzerian öppnade också i Västerås i början av 60-talet där det fanns många som arbetade i industrierna.

Det kom också mängder av finnar därför att de i princip svalt hemma
Våra sjukhus bars upp av finsk arbetskraft, och utan dem hade inget fungerat på 70-talet. Finnarna är de första eko-flyktingar vi har sett i modern tid. Det kom också politiska flyktingar ifrån öststaterna, och senare ifrån Chile. De flesta var dock arbetskraftsinvandrare, och att vara MOT dem var samma sak som att säga att jag vill att den svenska industrin ska gå under. De som var MOT fick också höra det, ofta!

Sverige delade i princip upp sig i två läger; ett som inte gillade utlänningar alls, och ett som inte hade något emot dem, och i lägret MOT var motståndet kompakt, och inte minst bland lagstiftarna. Du fick dagsböter om du innehade en japansk mobiltelefon, du fick inte lämna landet och ta med dig mer än 6000:- , och ingen eller få hade ens råd att resa ut. Det ändrade Simon Spies på då han skapade chartern som främst gick till Mallorca i starten men det kostade tre månadslöner att åka, och så kröp det ner till en, och idag talar vi om 10-20% av en månadslön för en juste resa.

På 60-talet blir det våldsamt inne att vara röd, helst kommunist, stalinist, maoist etc och att det ens kunde ske tror jag hänger samman med att vi visste absolut ingenting alls om utlandet, och den isolering jag skriver om nu var etter värre då, så folk sa på gatorna i Stockholm att Mao är fantastisk! De hade inte en susning om att han just då mördade 70 miljoner kineser.

kommunisterJag kan ta mig för pannan nu när folk säger att de ska flytta till USA, och så ”hör” jag att deras bild av det landet kommer ifrån Dallas på TV dvs en serie som gick länge och intensivt på 80-talet. Det fanns folk då runt 1965 som beskrev Sovjet i samma ordalag; fantastiskt att få flytta dit!

Idag har vi väl 10% som röster på vänsterpartiet?
De har fortfarande inte satt sig in i kommunismens konsekvenser och historia, och de som har det skriver ofta att det är en kommunism på väg nu över hela väst.

Jag anser att det är en fascism på väg över hela väst men det är jag nog ensam om att skriva i Sverige?

Vi är alltså rädda för japanska mobiltelefoner, och förbjuder dem med dagsböter som straff om du ändå har en, och många av oss var rädda för dessa nya människor som kom – och andra var inte rädda alls – för lite rädda för det främmande.

Man är för lite rädd för det främmande då man hyllar Mao
Men vi delades upp i två grupper; FÖR eller EMOT, och det fanns folk som blev fly förbannade då de hittade den första påsen spagetti på Konsum.

Jag såg nog min första afrikan runt 1975 i Sverige, och totalt sett då jag var 14 år i USA, min bror har bott i Florida sen jag var 12 år. När jag var där första gången existerade apartheid fortfarande, och som många – inte minst svarta – vill ha åter, och eftersom vi går mot separation lär de få som de vill slutligen.

De som var FÖR var det så till den milde grad att de ansåg att absolut ingen som kom utifrån kunde vara t.ex. kriminell, och det var en stor chock för många inom den gruppen då ”Skomakarligan” dömdes, det mål jag sen spökskrev en bok om; Huddingegruppen – norra Europas främsta narkotikarotel.

Den ska jag också se till att få ut igen eftersom jag har upphovsrätten, och jag föredrar att dubbla mina inkomster än att köra Kennedyfamiljens manus därför att du blir väldigt sårbar om du manipulerar. Du lär ju utvisas om någon kommer på det.

Artikeln fortsätter under filmerna om Skomakarligan som chockade Sverige:

https://www.youtube.com/watch?v=a9ZO9okKNsA

Samtidigt som svensken är FÖR eller MOT utlänningarna sköljer den amerikanska kulturen över oss, inte i form av folk som kom till oss utan i form av filmer och TV-program, och plötsligt har vi Hells Angels och Bandidos i rätten…  Vi hade i och för sig ungefär 1000 amerikanska desertörer hos oss, som flytt för att slippa Vietnamkriget,  men de spred inte kulturen nämnvärt mer än att vi har en väldigt konstig syn idag på just ”desertörer”.

Som jag ser det var de som var helt MOT nästan besatta, och de som var FÖR var minst lika besatta dvs alla var helt besatta av denna fråga, och vi är inte ur det än. De som är MOT nu tror på allvar att utlänningar knivdödar folk, utför krigsvåldtäkter etc och jag tror att vilket land som helst, utom vårt som levt i en total isolering länge, förstår direkt att om sånt sker talar vi om invasion och soldater –  och inte om ”utlänningar”.

De som är FÖR drar åt andra hållet och påstår att det är rasism att utvisa våldtäktsmän så det finns ingen balans nånstans utan det är mer en debatt mellan två motpoler som i princip har fel båda två.

Om du säger till mig idag, i slutet av 2019, att jag skulle vara FÖR massinvandring så är det fel eftersom jag inte ”ser” någon massinvandring. Jag ser en invasion dvs främmande makt är inne i landet, och härjar i form av legosoldater och agenter, och de som inte deltar i det är det inga större problem med. Vi hade ett flyktingläger nära mig i Västmanland, och där fanns det  inga problem alls för det var väl ISIS-fritt.

Jag ser också att vår stat vill ta krigsbyten, de vill försvenska dem, de ska stanna, de ska bli svenskar, de kallas för nysvenskar och hur sinnessjukt det är ”hör” du om jag skulle skriva så här; Idag kom en statstjänsteman som kallade mig för ny-turkcypriot…

Vi kan alltså inte skilja på sak och person
Det är vad det i botten handlar om, och vi kan inte tänka i termer som att utlänningar måste delas upp i olika grupper; turister, utbytesstudenter, arbetskraftsinvandrare, ingifta som hamnar i en svensk familj direkt och som förmodligen stannar, äkta flyktingar, snedseglare som rymt hemifrån, uppenbara ISIS-soldater, internationella ligor – vi kör fortfarande på med MOT eller FÖR och det lär öka.

De som är FÖR sväljer alla de ovan nämnda grupperna, uppenbara ligister är också jättegulliga, och de som är MOT vill inte se någon av dem trots att vi behöver arbetskraftsinvandring ofta liksom att vi tjänar pengar på turister.

Det som också hände med start i det förra skiftet 1965-70 var att vi amerikaniserades, och vi är våldsamt amerikaniserade, och dör någon skriver alla ”RIP” – Rest In Peace, och inte Vila i frid… och vi lutar oss nu mot en kultur som är döende, vars imperium lär gå under, och världen tas sen över av Asien, först Kina skulle jag gissa och slutligen indier – därför att Kina kommer få interna problem.

Vi ska ledas av en kultur som lejonparten inte har en susning om vad den ens innehåller och jag gissar att vi kommer göra som vanligt; MOT eller FÖR, och de som är FÖR kommer svälja precis vad som helst bara det står ”Indien” på det, och de som är MOT kommer avvisa allt.

Denna vår attityd mot utlandet, som då Siwert i boken Folksjäl, som i en filterbubbla. anser är en energifråga och beror på att hela det nionde husets fönster är totalt stängt i vårt land, lär vi få leva med i så fall om han har rätt.

Lenas eyes front  scaledNu hörde jag vår energilärare säga om mig att jag ska skriva om resor, och det gör jag ju redan dvs här, och i framtiden kanske texterna här utvecklar sig utåt, och springer iväg ut från den stängda gruppen.

Först ut nu blir ”2019 – sett med Lenas ögon”, och sen kan man väl tänka sig att jag plockar ihop material om t.ex. Indien, och så blir det en bok.

Först drog jag igång 2019-produktionen enbart av ekonomiska skäl, för att jag ska få VISA nästa höst, men nu tycker jag att det är kul så nu är det passionen som driver, och då blir det nog bäst. Om inte passionen inträffat hade nog manuset hamnat på tippen.

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Guilty as charged. Brukar faktiskt ofta använda akronymen RIP. Vid enstaka fal har jag skrivt det fullt ut på latin, Requiesat In Pace. Hopppas jag stavade rätt för det var ett tag sedan. Förmodligen hade ingen fattat vad man menade om man skrivit VIF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.