En läsare klagade

En läsare påpekade / klagade över att jag ”blandar astrologi och politik”  och påpekade att  ”Jag talar inte om fysik eller astronomi som bygger på vetenskaplighet, men om astrologi som helt evident bygger på blind tro, fantasi och ofta rent lurendrejeri.”

Läsaren lät lite som Året Runts chefredaktör som bad mig skriva en artikel om detta lurendrejeri för 35 år sedan. Det var då min utredning började. Jag var tvungen, efter första utredningen, att tacka nej till chefredaktören med orden; ”Jag måste utreda mycket djupare!” Den utredningen håller på än.

Akupunktur 
När någon tog hem den konsten, som bygger på kroppens energier, ifrån Asien minns jag att det blev ramaskri för att folk lurades, det fanns ingen evidens, osv.

Numera finns det säkert tonvis med undersökningar, och därmed svensk evidens. Det har det funnits i tusentals år i Asien. Backar vi bandet kan vi minnas att det blev ramaskri då någon tog hem den medicinska yogan; lurendrejeri och det saknades svensk evidens. Idag kör de medicinsk yoga precis överallt.

När jag ville skriva böcker om UMS metoder ifrån Asien sa det stora bokförlaget; du måste ha svenska studier som backar det du säger. (Finns inga.)

Eftersom folk blir friska – se utmattad.net – lär det dyka upp svenska forskare i sinom tid, som vill kolla hur vi gör, och då får vi svenska studier.  Kollar du på TV finns Sverige och EU, sen är det slut, om vi får tro väderkartan. Resten av världen existerar inte. Basta!

Det säger sig självt att veckotidningshoroskop är underhållning på sin höjd
Jag talar om energier. Vi vet att månen skapar ebb och flod synbart framför oss. Backar vi bandet minns vi  att man var ansedd som dåre om man ens talade om ”fullmånen”. Sen var det nån västerländsk rackare som började utreda; Dålig sömn kan skyllas på fullmånen | SvD

Numera kan du tala om fullmånen. Vi känner till att solens energi skapar all växtlighet. Det vet även vi trots att det förmodligen saknas svenska studier. De flesta köper att man får svår D-vitaminbrist utan sol.

Så, vi börjar få lite koll på solen och månen även om svensk press helt förtiger solstormar som de länder jag har kollat meddelar allmänheten direkt och inte sällan på förstasidan.

BBC är rätt duktiga på det; New satellite will give quicker solar storm warnings – BBC News  Folk blir ofta yra, får ont i huvudet, får svårt att sova, osv.

Men just nu i Sverige existerar egentligen bara tre förklaringar om vi mår dåligt. Det är socialt! Det är psykiskt! Det är arbetsrelaterat – läs arbetsgivarens fel! Vill man ha det så lär man inte låta BBC tala om några solstormar.

Klicka 2 ggr

Mars
Inom kort kommer planeten Mars att krypa mycket nära jorden, och den har också energier som påverkar oss. Den kommer att befinna sig absolut närmast USA, och människans humör påverkas av Mars.

Vi kan alltså anteckna idag att det finns en prognos för vredesutbrott i USA och övre delen av Latinamerika t.ex.  Venezuela. Vi leker med tanken att det utbryter ett inbördeskrig i sommar och just i Venezuela, och då kommer vi i vår kultur att säga; ”Socialt!”

Mycket få lär kläcka ur sig; ”Det är Mars!”  Det gör vi möjligen om 60 år då det finns svenska studier. Innan det ens startas några studier måste den av Karl Marx uppfunna sociologin falla först.

Hur kan man veta?
Under senare år har forskare börjat tala om att D-vitaminbrist är mycket allvarligt. D-vitaminbrist kan bidra till många sjukdomar – Vetenskap och Hälsa. Backar vi bandet tio år var det skitsnack gissningsvis för att det saknades svenska studier. Sen…  Forskare larmar: ”D-vitaminbrist allvarligare än många tror” | Kurera.se.

”Vetenskapligt bevisat” blir en ny sak då t.ex. forskare mäter D-vitaminet hos alla överviktiga, och ser samband, och innan det sker klassas det mesta som nys och humbug. Avseende energilärorna sker samma matematiska uträkningar, och man studerar vad som hände på jorden då t.ex. Mars låg nära.

Om vi tar utbrott av alla de slag; vulkanutbrott, inbördeskrig etc är prognosen god för att du ska hitta ett samband mellan aggressioner och det faktum att Mars ligger närmre oss. Jämför du sen hur det är då Mars ligger långt ifrån kan du hitta samband mellan det och väldigt rofyllda perioder. Nej, inga svenska studier. Men det finns människor bland annat i Indien som kan det här, och jag har träffat tre av dem och talat med en vi Skype.

Vi har tidigare konstaterat att det finns en energi i just Sverige som leder till att vi tål inget som kommer utifrån, och svensken är berömd för att bli uppsluppen, social, nästan trevlig, så snart vi sätter ner fötterna utomlands. Många uttrycker det som att de inte kan andas i Sverige. Men det resonemanget anser säkert många är bluff. Men vi köper att det finns hög- och lågtryck för det talar de om på TV under väderleksrapporten. Den ansågs vara fullständig humbug från början. Meteorologer var bluff! Bondepraktiken ansågs pålitlig. Idag har vi en högskoleutbildning i ämnet meterologi.

Vi började erkänna den brett 1200 år efter södra klotet
Redan de första kända skapelsemyterna kan sägas innehålla meteorologiska observationer. Under 500-talet f.Kr. ägnade de joniska naturfilosoferna Anaximander och Anaximenes vädret stor uppmärksamhet i sina studier, och ca 200 år senare kom Aristoteles Meteorologika, ett systematiskt verk i fyra volymer som kom att utöva inflytande på västerländsk forskning ända till början av 1800-talet. Källa

Vi får se hur lång tid det tar innan vi slutar med implantat och börjar med stamceller
1200 år?  Growing New Teeth is the Next Big Thing | One Stop Implants Det lär inte ske innan det finns svenska studier. Talar du med folk om att odla nya tänder från stamceller lär du förmodligen bli betraktad som en dåre. I vårt land håller vi käften tills det finns svenska studier. Propagandan är dessutom våldsam så om jag säger att vi ligger 2-6000 år efter Asien avseende mycket, inte minst inom hälsa, blir jag förmodligen utskrattad. Vår självbild är den att vi är modernast i hela världen.


Billions and Billions of Planets | NASA

Går du ut på stan och frågar folk hur många planeter det finns lär lejonparten räkna upp de vi känner till omkring oss, och så länge som det saknas svenska studier lär de inte bli fler. Nyheter24 har dock tagit upp det; Tusen miljarder planeter med liv.

När män klagar på ”kärringjäveln”
Då brukar jag viska; ”Tänk dig för, är det så smart att skrika så högt att du är usel på att välja kvinnor?” När läsare klagar för att jag skriver om sådant som saknar svenska studier får jag lust att säga t.ex. ”Är det så smart att visa upp tydligt att du är 2-6000 år efter alla andra?”

Är man min läsare, finns inget tvång att vara det, får man nog räkna med att jag släpar hem väldigt mycket – därför att jag har rest i cirka 70 länder och befinner mig ofta utomlands  – och som saknar svenska studier.

 

Hus i Kerala i Indien där jag brukar vara.

Tapping
En västerländsk psykolog håller på och försöker ta in tapping till väst och det skriks hokus pokus! Bluff! Metoden är väl 6000 år gammal, finns hur mycket evidens som helst i Asien. Men när jag säger ”Indien” ser folk en soptipp framför sig och på den springer hungriga barn. I verkligheten är Indien den sjätte största ekonomin på väg mot plats 3. India to overtake Britain, France to become 5th largest economy in 2018

Den här metoden har räddat /smärtlindrat många inom UMS
Den är helt suverän, bygger också på kroppens energi, och kommer att finnas på varje vårdcentral i bästa fall inom 100 år då tillräckligt många svenska studier har utförts. Precis som den medicinska yogan existerar idag.
Jag skriver om den i min bok ”Sömnlös”.

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös
Om Lena Holfve 436 artiklar
Nyutgivna böcker: Utmattad - Fri från hjärndimma, Mögelförgiftad och Sömnlös

7 kommentarer

 1. Du påstår alltså att du tror att Året Runts chefredaktör håller på med en 35-årig utredning av astrologi? 🙂

  Akupunktur har evidenta effekter https://sv.wikipedia.org/wiki/Akupunktur#Forskning

  Ramaskriet mot detta kom nog inte från vetenskapsmän, men från en korrupt läkemedelsindustri som skulle förlora kunder. Inget konstigt alls. Problemet är välkänt. Charlataner finns överallt där kapitalismen finns.

  Du påstår att det finns vetenskapliga evidens för att astrologi är ett faktum. Framlägg dem! Annars avfärdar jag dem utan evidens, på samma vis som jag avfärdar att Russells allsmäktiga tekanna eller att det flygande Spaghettimonstret existerar. Evidensen saknas.

  Om folk utför kroppsövningar påverkar det givetvis kroppen. Ingen säger emot detta. Där är det lätt att evidensbasera nytta eller onytta, vilket gjorts och numera ingår i evidensbaserade fysioterapeutiska utbildningar, men man kan naturligtvis ifrågasätta nyttan med att slå knut på sig själv eller vira sina genitalier runt pinnar och turas om att stå på dem, såsom vissa yogis gör i Indien.

  Att många gör något är dock, argumentum ad populum. På samma vis ligger en hel mängd människor med rövvarna i vädret och pratar med imaginära änglar fem gånger om dagen, eller så står de i katatoniska bockningar och ber till Demiurgen. Det utgör inget evidens för existensen av en Demiurg alls, förutom möjligtvis evidens att barn i hög utsträckning har tillit och lyder sina föräldrar eller andra charlataner blint.

  Ljuskällor, inkl. månen kan naturligtvis påverka sömnhormoner i kroppen och månen kan naturligtvis påverka betydligt mer för djur som lever i beroendeställning till ebb och flod. Vilken vetenskapsman förnekar detta? Vi talar inte om D-vitamin-brist i brist på sol eller effekten av stark strålning, men om astrologi, d.v.s. att påhittade streck i himlen mellan stjärnor med påhittade namn, samt planeter på enorma avstånd från jorden har inverkan på människors personligheter beroende på i vilket stjärntecken de befinner sig.

  Om astrologer förutsäger solstormar bättre än vetenskapsmän så går detta att föra i evidens enkelt. Vetenskapsmännen räknar antalet och när de inträffar, men hur detta skulle påverka personligheter är mycket svårt att förstå med vetenskapligt tankesätt som grund.

  Hela tanken med astrologi tycks gå ut på att människor inte kan utvecklas mentalt på egen hand p.g.a. egen vilja, men att allt är ödet och beror på stjärnor och avlägsna planeter. En tråkig tanke anser jag.

  Du tror inte att alla de krig som utbrutit i världen berott på planering och omstörtande verksamhet, men alltså på planeternas positioner? Du tror heller inte att astrologer kan tala om för galna vidskepliga makthavare när det är gynnsamt för dem att bedriva krig enligt detta hokuspokus, vilket sedan ska utgöra ”evidens” för att det var stjärnornas fel? Detta kallas för ”självuppfyllande profetia” och är inget evidens om stjärnornas påverkan, men enbart ett evidens för mänsklig dumhet.

  Kurera.se lär nog tack-o-lov inte skylla D-vitaminbrist på astrologi och stjärnorna i alla fall. De har vett nog att skilja evidens från hokus pokus.

  Hög- och lågtryck kan mätas. Visserligen pysslar en hel del meterologer med humbug fortfarande ex. klimatbluffen, men det finns hederliga meteorologer också som tittar på evidens kritiskt och redovisar sina evidens mer objektivt.

  Jag har varit i Indien och även om jag inte såg så många hungriga barn så såg det ofta ut som en soptipp. Överklassen i Indien är rik för att den pungslår medel- och underklass och säljer med vinst på en global fri marknad. Så fort den marknaden stängs, eftersom medel- och underklass, i andra länder börjar inse frihandels-lurendrejeriets ”race to the bottom”, så sitter Indiens överklass sannolikt där med sin svartepetter, sin överpopulation av religiöst vilseledda, och ett enormt missnöje som kommer sannolikt kommer urarta i religiöst krig, som vanligt.

  De har själva skapat sitt eget problem, inte planeten Mars, eftersom de inte beter sig långsiktigt logiskt, såsom ex. det ekologiskt hållbara folket på Tikopia gjort. Jag har sett många olika delar av Indien, även lite av Kerala i Varkala. Jag kan inte säga att jag längtar tillbaka till Indien. Ett ord som beskriver det hela väl är kanske ”tragikomiskt”. I Varkala blev jag nämligen förmodligen förgiftad av en fet blåögd charlatan i ”The Juiceschack” och var sjuk i tre dagar. Tanken var förmodligen att dra in kulor på behandling och taxitransporter till och från läkare.

  Om en västerländsk utbildad psykolog håller på och försöker ta in ”tapping” till väst har det inte nödvändigtvis med evidens att göra, även om placebo bevisligen kan ha en påtaglig effekt eller ev. fungera väl mot ex. Polycytemi. En utbildning är heller ingen garanti för någon högre moralfilosofisk anständighet. Ca 1-2% drabbas nog av psykopati, fler kanske i extrema länder där ojämlikheten är stor. Vetenskaplig forskning tyder dessutom på att mer jämlika länder har en lägre mordfrekvens.

  • ”Du påstår alltså att du tror att Året Runts chefredaktör håller på med en 35-årig utredning av astrologi? ”
   Nej, det skrev jag inte. Det är 35 år sedan han bad mig skriva, jag sa nej. Nej, Mars har inte skapat problemen och det skrev jag inte heller.
   Nej, astrologer håller inte på med solstormar och det skrev jag inte heller.

   Beslut: jag har inte tid med dig.

 2. Det var inte jag som tog upp Året Runts chefredaktör. Det var du.
  Det var inte jag som tog upp solstormar. Det var du.
  Om inte mars har inte skapat problemen i Indien, vad har då skapat dem? Uranus?

  • Ok, du hörde inte vad jag sa? Jag har inte tid eller energi för att delta i dina lekar. Du läser en text som du omedvetet eller medvetet misstolkar t.ex. får du för dig att jag ska ha skrivit… och så citerar du mig uppåt väggarna och påstår att jag har skrivit något jag inte ens har. T.ex. att Året Runts chefsredaktör ska ha hållit på med en utredning i 35 år. Du tycks leka leken HA RÄTT, det är ett alk-drogsymtom även om det numera är spritt i Sverige i breda folklager. Jag kan förstå om ni är stressade där uppe men jag har inte tid och inte energi tt leka dina HA RÄTT-lekar. Jag kommer därför inte att släppa in fler ev. kommentarer ifrån dig.

   Jag avslutar med att citera en vän till mig som läst dina HA RÄTT-anfall: ”Det jag tycker är fascinerande med Lena´s länkar är att de inte alltid postas för att påstå ”såhär är det”, utan snarare ”tänk själv, vad tror du?”
   Men många tar det istället som en faktagrund och börjar smeta skit för att länken ens postades.”

   • Du behöver inte publicera det här om du är i starkt behov av att få sista ordet och försöka framstå som du har rätt. Jag skriver det för dig som en gåva, likt en pärla. Vi människor som är styrda av våra egon vill ha rätt även när vi vet att vi har fel, eller hur?

    Min uppgift är för mig själv att vilja söka sanningen, även om den kan verka upprörande, eftersom egentligen är det inte evidensen som är upprörande, men motståndet mot dem. Släpper man motståndet mot evidensen så är nya evidens enbart en härlig intressant överraskning.

    Det som man hittills klamrat sig fast vid som evidens visar sig ofta varken vara nödvändigt eller särskilt tillfredställande alls.

    Man grämer sig och säger, ”åh varför?”, eller ”hur kunde jag vara så dum?”, men sedan känner man tacksamhet och tillfredsställelse över sin ökade superintelligens. Upplyft, likt en örn som svävar högt över de kråkor som äter dåliga evidens och därför är så nedtyngda av dem att de helt saknar flygförmåga och därför framstår som både ointelligenta och kränkta, kraxandes sin gallimatias.

    • Den här texten innehåller inga vridna, skruvade, felciteringar av mig själv så den är helt okej. Men du talar om dig själv i första stycket därför att jag saknar det ego du talar om som vill ha rätt. Jag håller på med öppna utredningar och sen är jag rätt ovan vid den svenska stilen. Jag har bara den online och aldrig i vardagen då jag befinner mig i en helt annan kultur där man aldrig debatterar utan samtalar.

     • Öppenhet är bra i kombination med skepticism. Samma ska med känsla och förnuft. Frågan är väl hur man ska veta om man själv är obalanserad i det ena eller det andra? Mitt eget tips är meditation/introspektion.

      …sedan att du tittar på din egen text och dina egna kommentarer öppet och skeptiskt om hur jag-entrerad den är eller vad du faktiskt skrivit.

      Avgör själv!

Kommentera