En läsare har bett mig beskriva skillnader

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Det får bli ett axplock därför att jag har så mycket material runt den frågan att det skulle räcka till tre böcker. Det är inte heller så att man jublar över det man upplever därför att mycket väcker en sorg över att vi inte har det hemma, eller att det har gått förlorat.

Ett exempel ser vi ovan dvs jag får ett e-brev, eller SMS och vilket bestämmer jag själv, när ett paket finns att hämta. Det är lika avstressande som trafikljusen som visar hur många sekunder det är kvar innan de slår om.

I Indien talar du aldrig om då du ringer taxi, var du finns att hämta, för de spårar dig via  GPS från den telefon du använder. Vi delar ut en adress, och så får folk kolla själva på hitta.se, men här ger man mer en beskrivning. Du kan också spåra en bil om du har dess GPS. Läs mer

Du får veta i stora delar av världen om det kommit in pengar på ditt konto, och du kan ofta välja mellan SMS eller e-brev. Jag tror inte heller att en svensk bank skulle titulera mig; ”Kära”… när jag har sänt ner pensionen. Vi är kända som världens oartigaste folk.

En av de viktigaste möjligheterna är kanske att staten kan sända mass-sms i händelse av fara. Jag ser rätt ofta i svensk press att självuppfattningen är den att vi är världsledande även inom tele men jag gissar att vi är ett av få länder idag där man inte sänder nöd-sms lokalt, regionalt och över hela landet om det händer nått.

Man lägger ner enormt mycket tid på att lura i svensken att vi är rikast i världen samt världsledande, och uppenbarligen sker det skolvägen där man slår i ungarna lögn efter lögn.

Vi ska göra allt själv, inget får underlättas, allt ska krånglas till, och så tar det 20 timmar i veckan bara att vara svensk.
-Du har köplats 412…

Polis, militär etc fungerar som klockan
Där jag befinner mig är de obeväpnade och helt inställda på att lösa problem i första hand. En viftade mot mig, och jag började bromsa, samtidigt som jag tände halvljuset, för jag förstod att det var därför han viftade, och då han såg att jag bromsade viftade han att jag skulle åka.

Visst, problemet var ju löst 
I Sverige hade jag fått stanna, visat körkort, blåsa, bli utskälld eller hånad, eventuella böter, osv… Det är aldrig några problem med polisen och de tilltalar en spontant leendes och kan mycket väl stanna om man sitter ute vid ett cafébord, och fråga om allt är väl, varifrån man kommer, om man har några problem.

När man bygger en fascism ser man till att poliskåren börjar förakta regeringen och det sker med hjälp av sånt här.

Kulturkrockarna kan vara många
En bekant från Europa sprang in i en butik, sa ägaren att en man följt efter henne, och butiksinnehavaren ringde polisen och de kom tolv man, två bussar, och de letade igenom hela området, och körde sen hem henne. Hon var rätt chockad och sa mig att de hade uppfört sig som om det skett ett bankrån. (Har nog aldrig skett nått bankrån här.)

Tyvärr hann jag aldrig ta en konfrontation med henne, hon for iväg på en middag med en lokalbo, och de åt… men han avbröt före desserten, och körde hem henne, och om inte poliserna hade chockat henne så gjorde han det.

Hon förstod inte varför han brutit upp så bryskt, och nu var jag tvungen att ta en konfrontation – man ska inte skjuta på såna för de blir bara värre –  och jag sa henne att ”då du berättade om polispådraget, och vad du sagt inne i butiken, tror jag att han bestämde sig för att du är helt galen”.

Hon kikade förvånat på mig… 
-Det har garanterat aldrig hänt förr att en man följt efter en kvinna med nån hotfull aura runt sig, och därför kom två bussar poliser. När du sen berättar det så tror din middagskavaljer inte på din historia alls, det du säger ska ha hänt är en omöjlighet. Hans bedömning var nog den att du ljög honom rakt upp i nosen, och ljuga är ”ingenting” i Europa och här är det megastort.

I Europa är alla så skärrade att de räcker med att en man tar upp en näsduk ur fickan så blir kvinnor livrädda, och att få för sig att man är förföljd av nån, som vill skada en, kommer snabbt, och med fog förvisso. Men det är inte så här, finns inga överfall alls. Ett överfall kan ge från 3 års fängelse uppemot 15-20 år, ingen som vågar ta den risken, och mentaliteten saknas helt. Alltså finns inga.

Våldssituationen är kanske det man mest tänker på, och flera länder har också resevarningar mot Sverige. Det stör inte ledarna eftersom slutmålet är total isolering, stängda gränser, och det har inte den danske ministern förstått. Han ser nog bara att det fattas väldigt konstiga beslut.

Annars är den stora skillnaden service 
Det existerar ingen service alls i Sverige utan det mesta handlar om att göra allt själv. 90-åringar ska ut i snöyran och ta sig till apotek. Utmärkt sätt att plåga livet av sjuka, gamla, begåvningssvaga osv. samt se till att alla blir sönderstressade och sjuka samt hålla unga i arbetslöshet. Här finns apoteksbud.

Det är för övrigt en extremt stor skillnad som är syn- och hörbar dagligen nämligen att all form av makt arbetar för folket, och inte för att sätta dit det, skada det, terrorisera det.

Den svenska är en av de läskigaste regimer som jag har studerat någonsin
Efteråt tror jag att man kommer att kunna konstatera att DDR var ”ingenting” i jämförelse med Sverige. TRNC påminner mig om hur det var i Sverige innan det började gå snett runt 1975, och det är nog det som får mig att vilja vara här.

Oreglerad, spontan, fri kultur
Existerar inget rasisttjafs, är du zigenarar och spelar jazz så döper du bandet till Gypsy Jazz. Du får dansa och sjunga var du vill och det krävs inga danstillstånd… och folk har roligt! Det är musik ”överallt” och minst två gånger i veckan på varje krog.

Öppet samtal
Du kan säga i princip vad som helst från att du tror att månen är på väg att ramla ner till att du känner att Trump sköt på undantagstillståndet för att fler ska arresteras först, och det svar du kan få är möjligen;
-Berätta! Hur tänker du? Hur har du kommit på det?!?

Vi ska döma, och straffa
Går du en millimeter utanför gängse totalitära ”regler” i Sverige tystnar folk och du blir förmodligen klassad som psyksjuk. Privatlivet är heligt, och det är det näppeligen hos oss, varför ingen ens skulle komma på idéen att klassa dig som ”sjuk” eller som ”r*sist” etc.

Det är för övrigt tillåtet att ogilla andra 
Vill du det är det din privatsak, och du kan möjligen få frågan; Varför, du inte gillar det eller det folkslaget. R*sism i verkligheten är då en ras anser sig ha rätt att äga och bestämma över en annan.

Här skulle man nog se på svenska statens import av andra nationers unga som bondfångeri eller till och med som r*sism i samma sekund som en ”nysvensk” tvångsutbildas till bussförare t.ex.

Snälla människor är det normala
Jag råkade köra på höger sida på en liten väg och en man i 50-årsåldern viftade och ropade skrattandes;
– Left, mam, left!
När jag kom rätt gjorde han tummen upp, fortfarande leendes

Jag råkade köra på vänster sida på en liten väg i ett villaområde i Hudiksvall och en man i 50-årsåldern och… ja det kan du ju räkna ut själv hur det lät.

Vi hade ”Vänliga veckan”, snälla människor utsågs och prisades, men man fick lägga ner det därför att vinnarna blev så hårt mobbade. Nu har vi ”Årets hjälte”, dvs det är så ovanligt med normalfungerande människor att man kan ha en pristävling… Ge eller ta emot hjälp är suspekt, och här sker det rutinmässigt i vardagen. Det är f.ö. mycket lätt att lifta, om man behöver det, och jag tar frekvent upp liftare.

Kvinnorna är urstarka och feminism saknas helt
Eftersom feminismen saknas finns det heller inga kvinnor som gör sig till offer jämt. Även kvinnor är fullvärdiga ansvarstagande vuxna, och behandlas inte som barn. Den manliga energin är helt intakt, och det tror jag är skälet till att det är stor skillnader. Det finns nästan ingen maskulin energi alls i Sverige, och det känner man redan på Arlanda.

Spanien eller Portugal är nog ändå de två länder i Europa som kommer att råka absolut värst ut på sikt.

Förtrycket, och kravet på att vi ska leva som män, existerar inte och de flesta är systerkvinnor. Jag har stött på få rivalkvinnor.

Den hord av narcissister som finns hos oss lyser helt med sin frånvaro vilket påverkar varje individs vardag. Hela vår nuvarande barnuppfostran går ut på att skapa nya och bara det borgar för att Sverige är kört. Jag gissar att det är max fem år kvar, och sen går landet in i väggen – planerat – totalt och bara faller samman.

 

Ingen sexualisering av precis allting
Inga överfall, inga våldtäkter och nolltolerans mot våld samt en självklar kvinnofrid. ISIS-soldater skulle gripas, eller skjutas ner, och deporteras och man skulle näppeligen debattera legosoldater ifrån främmande makt.

Absolut ingen skulle få för sig att skymningskrigarnas krigsgvåldtäkter handlar om sex eller en annan kulturs sexuella uttryck. Men så hade de krig här 1974, så de vet vad krig är, och det vet inte vi.

 

Ingen terror mot befolkningen – uppbackad och stöttad av den egna staten
Rikspolischefer som tycker synd om mördare existerar inte. Media är som media ska vara, och löpsedlar saknas helt. Sverige är andligt helt stängt, och det finns nog inget land alls i världen där det är så.

Det finns tyvärr bara ett skäl till att ISIS får leva rövare i Europa, och det är att våra egna ledare har beställt dem.

En skillnad är givetvis att här vet man att ISIS inte är muslimer, och hos oss ska man tro det.

Man använder det ”normala” tvärtomspråket…
-Du får absolut inte säga att…

 


Titta noga på bilden till vänster nedan
Studera killen i ljus tröja… han är utan minsta tvekan heltidsanställd och turnérar och det vet man här och i hela världen, utom möjligen i Europa, att ISIS har order om att attackera Europa.

ISIS själva har sagt att de ämnar trycka upp 400 000 soldater, och ibland säger de 800 000, och det märker vi ju i form av överfall och vapenbeslag t.ex. men vad hjälper det om ledarna är beställarna och deras beskyddare?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyssna på den här killen…
Han kan inte hålla låda om sånt här i Sverige, det kan han i hela världen utom möjligen i Nordkorea.

 

Du kan spåna fritt med folk om allt

En massa innovationer och många når aldrig Sverige

 

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 747 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

1 trackback / pingback

  1. En läsare har bett mig beskriva skillnader — Författare Lena Holfve – Life, Death and all between

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.