En knepig läsarfråga om vaccineringar

En läsare, som vill vara anonym, undrar i mejlen om jag kan vidareutveckla hur jag, som överlevt fyra små pandemier,  tänkt runt ämnet vaccinering för min egen del.

Jag är inte virusexpert, men hade högsta betyg på virusskrivningar då jag gick en undersköterskeutbildning på 70-talet, som jag hoppade av efter halva tiden dvs jag är inte usk nu.

Ett virus muterar hela tiden i de faser vi är nu, och jag har sagt att jag vill avvakta muteringarna, och istället för vaccinering bygger jag immunförsvar aktivt, och bor på en plats som är ytterst lite drabbad, och i min kommun har vi ofta noll insjuknade.

Jag lämnar inte min kommun, mer än undantagsvis, var in till stán till posten förra veckan, men för övrigt har jag hållit mig i min kommun sen februari 2020.

Risken att ens bli smittad just här är låg
Den är så låg så det motiverar inget vaccin alls, och jag håller avstånd, har mask i matbutiken, kör hyfsat strikt isolering även om katter får komma i min närhet, sprutar på asiatiskt vis hemma med 30% alkohol och 70% vatten nån gång i veckan.

TRNC har haft ca 13 000 sjuka, 63 döda
Det kan jämföras med att nära hundra turkcyprioter som bodde i England strök med förra våren eller Sveriges gigantiska siffror.

Mitt immunförsvar störs inte av Covid 19 vaccinet just nu, det behöver inte jobba efter en vaccination, för att göra mig immun mot Covid 19, som är passé redan, och det är ett val jag gör därför att jag är övertygad om att professorn tänker helt rätt.

– För att lyckas ta över smittspridningen måste en ny variant vara mer smittsam. Det här viruset muterar hela tiden. Men det finns ingen riktning. Mutationerna sker slumpmässigt, men om slumpen prövas väldigt många gånger ökar sannolikheten för att det uppstår en variant som lyckas med just detta. Det här är evolution. Darwin i ett nötskal, säger Uno Wennergren, professor i teoretisk biologi, vid Linköpings universitet. Läs mer

o e
Vägen mot framgång är inte spikrak och i detta fall krävs mycket pluggande

När det nya viruset som professorn ser framför sig anländer tar det veckor innan vi får veta det, och även om vi får veta finns inga vacciner att ta till, de biter inte alls.

Vi vet idag att i princip alla som dött har haft rekordlåga D-vitaminvärden så mitt fokus ligger på D-vitaminet, som intas med K-vitamin och fett t.ex. en ostbit, men bara de dagar jag inte solar i minst 20-30 minuter vilket motsvarar 10 000 enheter.

Ett skäl till att TRNC klarat sig hyfsat beror säkert på att de har 330 soldagar om året, 340 säger en del, dvs befolkningen har skyhöga D-vitaminvärden.

Solen är också skälet till att många som kommer hit sjuka blir friska efter fyra till sex månader, därför att den skapar D-vitaminet, som är nyckeln till hela immunförsvaret.

Den dagen det kommer ett virus som är resistent gäller det att ha ett trimmat immunförsvar så svaret på frågan blir alltså; jag bygger upp mitt, och vill inte störa det nu för att bli immun mot en variant som var aktuell för tre månader sen. Nu är det Delta… jag rustar inför morgondagen och jag är på intet sätt mot vacciner i allmänhet. Jag kommer be om en stelkrampsspruta om jag får en rostig spik i foten, direkt.

-Det här är evolution. Darwin i ett nötskal, sa professorn, och jag köper det fullt ut, och energifolk av typen Rick Ved har sagt samma sak från dag 1.

Vi lär snart få se en ny riskgrupp, de vaccinerade som tror att allt är över, och vi såg en läsare berätta i nån kommentar nyligen att vederbörande är vaccinerad men håller ändå avstånd, klokt.

The COVID War…Who’s Winning? Without Nutrition There’s No Ammunition! Dr. Mandell

Spread the love
Om Lena Holfve 9793 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.