En klok man gör en bra redovisning

Mannen i video 1 har 23 prenumeranter, och i detta inslag går han igenom Regeringsformen 1974, som är en grundlag som ska styra Sverige. När den skrevs var vi det fjärde rikaste landet i världen därför att vi slapp ww2, och var ett av få länder som hade industrier som inte bombats sönder. För många tror på allvar att vi var det därför att vi är smartare än alla andra.

Det är i denna veva man gör den stora kommunsammanslagningen, för att varje kommun skulle ha råd med minst en grundskola och ett gymnasium, och det är nu man börjar anställa och anställa i den offentliga sektorn. Sverige sköttes innan av 275 ämbetsmän och frivilliga gratisarbetande medborgare i nämnder.

Om du frågar mig när riket förstördes får du svaret;
-Den stora kommunsammanslagningen, och när socknarna dödades. (Socken, är ett ålderdomligt namn på landsortsförsamling i folkkyrkor. I Norden betecknade ordet sedan senmedeltiden ett område utanför städer, med flera intilliggande byar och tätorter, som tillsammans delar på kyrka med tillhörande prästgård och kyrkogård, och som i senare tider styrdes av sockenstämman. Wikipedia)

Politikerkarriäristen föddes, och de kom aldrig att yrkesarbeta alls; ungdomsförbundet, statssekreterare, minister, pamp.

Anna Lindh och Palme

Finansminister Sträng är pappa till Kom-Vux, och han ville bilda folket, och Palme ville göra materialister av oss vilket har lyckats med råge.

Bakom de tjusiga orden i inslaget finns min vetskap om att det är runt 1975 fascistbygget påbörjas på allvar. Man kan se på olika fenomen från olika håll, och ett exempel är att då man blev sjuk kunde man ringa till ”Hemtjänsten”, en tant kom och passade barnen så man kunde gå och jobba.

Förr hade äldre släktingar, mor- och farföräldrar gripit in, de var ofta långt bort i och med urbaniseringen, och nu började tåget att gå mot: ”Allt inom staten, inget utanför staten, inget mot staten.”

Det är via Rabén&Sjögren som man kastar ut alla arbetarförfattare, och började trycka in amerikanska pallböcker. Jag debuterade 1984, tio år efter regeringsformen, och är då synnerligen poppis i huset.

Det blir dock en fight efter ungefär åtta år därför att man inte får med mig i tåget. Jag vägrar skriva feministböcker t.ex. Jag minns att marknadschefen frågade mig:
-Hur kan man bli omodern på tio år, det ligger i tiden, Lena!

Jag gick hem och skrev ut ”Könskriget”, som de konstigt nog publicerade, men två år senare har jag i princip slutat.

Tjugofem år senare säger man mig om ”Utmattad” att den är en fantastisk bok, men är ej utgivningsbar, då den saknar svenska studier. Men man gör inga studier i riket eftersom mögel t.ex. inte ens ”fanns”.
”Allt inom staten, inget utanför staten, inget mot staten.”

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.