En förbryllad fascistgeneration möter lagboken – enda landet i världen där du kommer undan åklagarna

webbilder stockholmstingsratt

Om jag backar bandet 30 år ansågs det finnas risk för att din tunga skulle bli blå (bildspråk) om du skvallrade om folk, det ansågs alltså oerhört fult att göra det. Lagarna har inte förändrats, men det så kallade ”debattklimatet” är rätt giftigt, och det är alltså fortfarande olagligt med förtal. Men, du får stämma själv, åklagarna gör det inte längre, de skulle aldrig ha tid att ta hand om den kokande grytan, också.

Lamotte åkte nu dit, väntat, och får därför betala rättegångskostnaden, det får den som förlorar, och om han hade fattat det hade han möjligen bett om ursäkt. Nu har han väl mer hävdat att det är yttrandefrihet han sysslat med.

Jag gillar inte att det inte faller under allmänt åtal längre dvs. att folk tvingas att stämma själva. I alla andra länder är det kriminaliserat. Nu finns inte förtal ens i TRNC, inte hört ett enda på 13 år, mentaliteten finns inte ens, men här skulle du nog åka in. Det är en allvarlig brottslighet vars konsekvenser kan återses under filmen. Jag vet att Frankrike kör med dryga böter.

I de flesta kulturer hålls denna brottslighet på mattan p.g.a. deras karmatänkande plus medvetenheten om att vuxna är förebilder. Barn gör aldrig som vi säger, de gör som vi gör.

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.