Det nya livet med kidsen

De, se taggen Kidsen, tar en buss som plockar upp dem gratis utanför klockan 7.55, och sen kommer de hem 18.00, med en ny gratisbuss. Det kan väl  vara tre kilometer till hotellet där de arbetar.

På jobbet äter de frukost, sen är det testund i tio minuter vid 10.00, och lunch en halvtimme vid 13.00, ny testund 16.00 och så är det middag för den som vill då de har slutat. Mellan pauserna springer Anna benen av sig, en del hotellkorridorer är 500 meter långa, och maken är fönsterputsare.

De är båda högskoleutbildade, Anna matematik och han masskommunikation, men den typen av jobb finns inte här, och de vill befinna sig i TRNC av säkerhetsskäl. Tanken från början var att jobba i Europa.

Kidsen avstår gratismiddagen, de är proppade påstår de, och de kommer hem med frågor om hur vi i Europa tänker. Jag svarar inte;
-Gör vi?

De har nu 18 000 TL tillsammans, ska betala 1 865 TL för rummet, el, vatten etc, och vi har räknat ut att de kan spara åtminstone 13 000 TL i månaden. Anna sänder dock pengar till sin pappa, och jag gissar 5-6000 TL; ”Han fick arbeta hårt då han betalade mitt liv som barn.” Maken är föräldralös, när han behövde opereras för nått år sen betalade Annas pappa.

Den dag de hittar ett eget boende lär de behöva deposit-summan som brukar vara två månadshyror. Den förra hyresvärden lämnade aldrig den åter, en människa som är hörbart inne i en mental kris.

När de har pustat ut en stund rengör de alla golv i hela huset, maken varannan dag, Anna varannan.
-Möjligt att vi är fattiga just nu, nästan hemlösa, men rent ska vi ha det.

De har tackat mig för många gånger för hjälpen, och jag har sagt dem att många anser mig vis, det beror på att jag också har upplevt mycket, bland annat för att jag gör sån´t här, och alltid har gjort.

Hjälper man andra så hjälper man alltid sig själv
-Ni behöver inte tacka för att ni gör mig till en bättre internationell författare, för det är på gång. Berätta om Pakistan istället! Dessutom slipper jag alltid att ha tråkigt!

Blir UMS-metoden en normal problemlösning i väst längre fram kan Anna titulera sig själv Lenas assistent och han kan kalla sig för Lenas bodyguard. Jag vet av erfarenhet att man behöver båda om det bränner till. Utsikten är väl liten i ett fascistiskt samhälle där man vill ta kål på folk. Men, det styret faller, förr eller senare.

De gör sen en sån här kopp åt oss alla tre ”så vi aldrig behöver bli sjuka”.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.