Det lär bli många priser?

Skärmavbild    kl

De kidnappade Kinasvenskarna

Skärmavbild    klAv Jojje Olsson, som anses vara Kinaexpert och hyllad  för denna bok om de kidnappade Kinasvenskarna.

Det är en bok som handlar bl.a. om kinesen Gui Minhai, och i den sägs att han startade ett förlag kallat Mighty Current som gav ut 50-100 titlar om året.

Gui Minhai tilldelades 2018 års IPA Prix
På den sidan finns en länk, hos våra svenska förläggare, som ska leda till ett pressmeddelande men det är borta. 
IPA Prix Voltaire uppmärksammar utsatta författare och förläggare som tystas och förtrycks. Ett viktigt pris som försvarar yttrandefriheten. Källa

Du får CHF 10,000.

Söker jag på förlagsnamnet hittar jag flera som påstår att detta förlag existerar
Men söker jag på böcker utgivna av det förlaget finns det inga online.

Det sägs i den boktexten att Gui Minhai skrev tio böcker själv om året i påhittade namn. Eftersom de påstås vara pseudonymer kan jag inte spåra dem men det är intressant med en som klarar av att skriva tio böcker om året för det är han nog ensam om. Han får sen ut dem på sitt egenägda förlag som inte har några titlar alls på bokmarknaden.

Förlaget finns inte listade i Hong Kong och inte i Publicher Global. Förlaget ger alltså ut 1/3 av alla böcker som existerar i Hong-Kong…. men jag får inte fatt i en enda titel.

Bokhandeln som kinesen drivit är lätt att hitta.

Nåväl, Gui Minhai skriver alltså 10 böcker själv om året, och han är sen redaktör, omslagsdesigner etc för 50-100 böcker per år. Om jag jämför med mitt gamla förlag; Koncernen har drygt 100 anställda och hade 2013 en utgivning på omkring 400 nya böcker, och jag gissar att det är 5-6 grafiker fortfarande. Källa

Förlagsnamnet ser ut så här på kinesiska; 強大的電流 och jag sökte på det, och valde bilder, se bilden högst upp, och där är inga bokomslag och det var det inte på resten av sidan heller.

Jag drar slutsatsen att Kinaexperten Jojje har lyssnat på kinesen, och sen fått ut boken via Historiska Media, som tillhör De oberoende som är en sammanslutning av svenska förlag som står utanför de stora förlagsgrupperna. 

»Lika upplysande som brutalt nedslående Olsson berättar effektivt och kunskapsrikt den groteska historien om hur två svenska medborgare, Peter Dahlin och Gui Minhai, bokstavligen rövas bort av den kinesiska diktaturen De kidnappade Kinasvenskarna är en lättläst och gedigen genomgång av de senaste årens utveckling i Kina.« Björn Wiman, Dagens Nyheter

»En skrämmande aktuell bok ett gediget researcharbete här framkommer också oroväckande detaljer kring Kinas inflytande över EU och FN.« Svenska Dagbladet

Skärmavbild    kl

Jag drar också slutsatsen att väst kommer tuta på, som vanligt.

Skärmavbild    kl

Om Lena Holfve 18180 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.