Den svenska energi-censuren

o

nOm man lyssnar på SvT eller TV4 låter de ofta nån ”expert” ösa hånfullhet över ”sociala medier” och det är precis tvärtom där jag befinner mig. Inte sällan kan de bygga hela nyhetsinslag på nån tråd.

Al-Jazeera gick nyss igenom vad folk i olika länder anser om de nya bombningarna i Syrien, och nyhetskanalen har rätt ofta klipp ifrån Facebook med i sändningarna liksom från Twitter.

De kom väl fram till att folk över hela världen chattat direkt om saken, och att folk inte tror på att Syriens ledare skulle gasa sitt eget folk.

Det kallas för opinion
Opinion är det språkliga uttrycket för attityder som ofta anges som svar på en förfrågan, som en opinionsundersökning.

Opinioner påverkas dels av det sociala klimatet, men även av massmedias beskrivningar. Den allmänna opinionen betecknar en hel befolknings inställning till en specifik fråga.

De sociala medierna är ett slags global opinion
n
Längst ner har jag lagt en film som visar hur Facebooks grundare grillas, därför att Facebook anklagas för att censurera vissa åsikter, vilket då irriterar i princip ”alla”.

Min egen artikel; ”Denna text ger mig fängelse om nya grundlagen går igenom” delades snabbt av 898 personer.

Folk gillar uppenbarligen inte censur
Men vad jag kan se via svensk press talar den enbart om att Mark Zuckerberg skulle höras av USA:s kongress angående dataläckan där över 50 miljoner Facebookanvändares uppgifter hamnade i händerna på Cambridge Analytica.

Det är bara Vaken.se och någon mer IT-site som tog upp censurdelen; Zuckerberg grillades av kongressen om Facebooks censur. MSM har censurerat att kongressen…

Vi lär inte få se Rapport citera bloggaren Helena Palena i första taget: 
Teresa May gör en Tony Blair! Kommer hon också att be om ursäkt och gråta i TV om några år. Svensk medias attityd mot de sociala medierna skapar verkligen två helt olika världar.

Det är uteslutet att SvT skulle utreda den globala opinionen som Al- Jazeera var inne på idag. Det är uteslutet att SvT eller Tv4 skulle ta intill sig nånting alls som kommer utifrån den egna sfären.

Inom UMS har vi upptäckt att läkarna aldrig googlar på engelska vilket är min förklaring varför vi har dussintals sjukdomar som anses ”obotliga” i Sverige, men bara där, eller som jag skrev tidigare:

”Jag har letat energiförklaringar och hittade:
Svensken tycker för övrigt inte om sitt nya mångkulturella jag –  nationalhoroskopet visar att folksjälen är rent reaktionär när det kommer till förmågan att älska! Här är Venus disponent Saturnus intressant att notera: den restriktiva planeten ligger och täpper till nionde huset för utlandet. Saturnus bindning till ”avmätta” norra månnoden tycks få svenskarna att uppfatta allt utländskt som något bestraffat, något lägre stående. Källa ”

Jag har lagt till att det gäller nog då man befinner sig på svensk mark. Inte då svensken är utomlands, eller surfar utanför landets gränser, och denna energiförklaring duger åt mig. Jag förstår den svenska isoleringen bättre liksom jag förstår mer av uttryck som det att svenskar släpper loss då de är utomlands. Det förklarar varför de som använder Internet har en helt annan världsuppfattning än de som inte gör det.

En  i Norrbotten sa mig att det går inte att tala med TV-svensken
facebookNej, det blir som två helt olika planeter. En sitter och läser vad brasilianare anser via Internet och en säger som statsministern; skulle aldrig falla mig in att läsa nått på Internet.

Vi befinner oss i den märkliga situationen att våra ledare vill att vi ska globaliseras samtidigt som landets högste politiske ledare inte kan ha en susning om att Facebookledaren grillats om censur.

Det enda vår ledare vet är att ett möte med Facebook i Sverige ställdes in, och man lär inte förstå varför: Facebook nobbar möte med regeringen: ”Mycket uppseendeväckande”

Jag tror mig förstå varför Facebook ställde in mötet med den svenska regeringen då den ville ha Facebooks hjälp att just censurera. Men det vet jag inte om jag bara läser svensk press eftersom den har petat bort censurdelen ur kongressens grillning.

Tiden är alltid den bästa domaren
Ingen vet än vad som har hänt i Syrien men här har vi en som har tänkt utanför boxen och oavsett om han har rätt eller fel är det skönt med folk som tänker utanför precis alla boxar som finns.

Jag inbillar mig att dagens sanningar aldrig kommer i ett guldfärgat paket med vita snören.

https://www.youtube.com/watch?v=NObMClb6nMY

https://www.youtube.com/watch?v=WsXgwDvi9oM

https://www.youtube.com/watch?v=0Bc4QiJtM5k

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.