Den största revolutionen i väst?

Skärmavbild  kl

Vi tänker i princip helt fel, och stirrar oss blinda på symtom, som ska lindras
resultatJag är helt övertygad om att det blir inom medicinen och hälsoområdet, som den största revolutionen kommer, och vi lär hämta massor ifrån Asien, och då menar jag mer tänket än produkter.

Jag har levande människor omkring mig hela dagarna som bekräftar just det; Vi tänker åt skogen fel.

När jag själv var sjuk uppmanades jag att gå med stavar så fort jag kunde, och det slutade med flera dygn i sängen med jordens yrsel, och då jag kom till Indien sa tre läkare i en mun:
-SITT STILL! Du har en mycket svår inflammation i hjärnan!

Min fd. sjuka medlem till höger beskriver skillnaden rätt bra, också. KBT-terapi biter inte på inflammationer, inte stavgång heller.

Testa själv!
Vi säger att du har ont i huvudet, och det är i 9 fall av 10 kroppens språk för att tala om att den lider av vätske-mineralbrist. Den botar du genom att dricka ett glas vatten med lite Himalayasalt i, och allmänheten är välkomna till UMS medicingrupp på FB där vi lägger ut tips ibland.

Den avgörande skillnaden är just ”kroppens språk”
Skärmavbild  klVi frågar oss aldrig; Vad vill du? Varför värker du där? Vi slår ner värken, men löser inte problemet, och det gäller väldigt mycket i vår kultur – slå ner, så inget märks, men lös inga problem! Vi har folk inom UMS som hade ätit sömntabletter i 25 år… bra kund!

Eller som SÄK-chefen här på ön sa mig:
-Vi löser problem, ni i Europa samlar på dem.

Gissningsvis lever vi i en brukskultur fortfarande
Den resan vi gjorde – om man kollar 100 år bakåt – tar många generationer att göra sig av med – vi är hårt hållna. Författaren Aksel Sandemose växte upp i Nykobing Mors i Danmark, men hans mamma var norska. I genombrottsromanen skildrar han barndomen och ungdomen i den fiktiva staden Jante.

Jante är alltså inte en person utan en stad på Jylland
Sandemose flyttade till Norge och skrev sina böcker på norska. ”En flykting korsar sitt spår” kom 1933. Det är i den som Jantelagen finns, som vi snott friskt. Självklart är Jante också en berättelse om att inte sticka ut, att hålla sig på mattan. OCH, som en gammal läsare påpekade en gång, en suverän möjlighet att slippa ta ansvar själv.

Skärmavbild  kl” Du ska inte tro att du är något.
Du ska inte tro att du är lika god som vi.
Du ska inte tro att du är klokare än vi.
Du ska inte inbilla dig att du är bättre än vi.
Du ska inte tro att du vet mer än vi.
Du ska inte tro att du är förmer än vi.
Du ska inte tro att du duger till något.
Du ska inte skratta åt oss.
Du ska inte tro att någon bryr sig om dig.
Du ska inte tro att du kan lära oss något.”

Mängder med västläkare står nu på mot den nya tiden:

 

 

 

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

5 kommentarer

 1. Finns det nåt enkelt sätt att få tag i himalaya-salt på? Skulle vara intressant att testa och förmodligen nyttigare än Rockefeller-medicinerna. Tyvärr finns det ingen hälsokostaffär kvar vad jag vet i min hemstad. Så jag antar det får bli via internet.

 2. Okej, tack. Får kolla om vi har nåt Coop i stan. Annars får jag väl även kolla City Gross och vad mer liknande affärer vi har.

 3. Falksalt har Himalayasalt, utan tillsatser, vilket är viktigt.
  Vita burkar med rosa lock. Finns nog på de flesta affärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.