Den nya världen; om mindre än ett år lär du se den

Skärmavbild    kl

Som vi såg igår kör Kina realpolitik grande, och medan stora delar av väst har debatterat så har de handlat. Jag vet också att det skapas organiska odlingar på löpande band i Indien. Familjen som tvingat iväg sonen till USA lär sätta i halsen ganska snart.

Men världen lär krympa; Boeing unveiled a rendering of its first-ever design for a hypersonic passenger plane. Läs mer.

Det är bara svenskar som hålls i mörker?
BBC informerar… Jag gissar att även Kanada har samma locket på, och att man skickar upp mängder med folk dit, också. Canada’s annual intake of 250,000 immigrants is far too high and …

 

 

Skärmavbild    klVärlden har förändrats förr
Det tog fem timmar ofta att köra ifrån Sörmland till Stockholm, för 60 år sen, och ett skäl var den lilla, smala bron i Södertälje, som skulle öppnas i ett för att släppa igenom båtar. Bilköerna var milslånga.

Man fann sig, visste inget annat
Nyligen sa en svensk att det tar tre timmar nu från Istanbul till Göteborg. Jag kan ta ett plan härifrån ön som går 8.20 och sen landar jag 12.45 på Arlanda. I framtiden lär den sträckan ta 45 minuter?


När de moderna vägarna kom … tvingades alla in i städerna

Skärmavbild    klMiljonprogrammet byggdes och Norrland skulle tömmas… folk kom från bergen och skogen in i städerna och vi blev en industrination, och lämnade jordbrukssamhället. Den omställningen var minst lika stor som den vi står inför nu.

Det var snudd inbördeskrig i Västertorp, Rågsved och Högdalen… men folk gladdes åt bilen, centralvärmen och tvättmaskinen. Nu vill det brittiska imperiet tömma Afrika, och stora delar av mellanöstern, för att vi ska bo där…  De har inte förändras nämnvärt; imperiet…

 

Men först ska den gamla världen brytas ner, och det är på gång
Fartyg attackerades… och vi fick ingen 11:e septemberreaktion direkt. Folk undrar; Är det Iran? USA? Är det en tredje part som vill skada både USA, Iran och Japan? Tre flugor i en smäll? Kina? Vi vet inte… och är inte lika snara längre att döma snabbt. Det krävs 3% medvetna människor på jorden så kan de inte manipulera alls.

Det pågår en kampanj som vi kan kalla för ”Sverige behöver hjälp!”
Och så var det före invasionen i Irak och Libyen också… ingen kvinnofrid… ”rebeller” dvs ISIS-soldater agerade, och NATO-agenter skrek i högan sky, där nere.

Hos oss heter de Fritjof Persson, Mikael Hagenbo, Carl Norberg, Pettersson bloggar, osv och de vrålar verkligen; Sverige behöver hjälp! Det konceptet kanske är obrukbart numera? Men än lär ändå inga gränser stängas för det ska in mycket mer folk. Jag gissar att det är fem år dit, minst.

Mina samhällsspioner säger att de flesta är tysta och förtryckta hemma
Skärmavbild    kl-Dårhuset blir allt tydligare, sa en.

De flesta pekar på problemen med legosoldaterna. De har sin roll; provocera folk att lämna. Rekordlåga straffsatser ska få världens samtliga rånare att vilja ta sig dit. Nu läggs allt ner rutinmässigt om det som anmäls inte kan ge minst 2 års frihetsberövande, så det lär locka.

Lägg inte ner energi på skottlossningar!
Inte mer än att vi kan hoppas på att det är de 40 ländernas säkerhetstjänster som jobbat för då säger vi;
”Hurra!” – för varje skott.

Lägg ner energin på att plugga solar minimumSkärmavbild    kl
En granne är finska, och jobbar åt EU som superexpert inom ett smalt område, och hon ska hem till Finland, gå i pension nu, efter mer än 25 år utomlands i olika länder. Hon sålde nyss ett hus de hade i England, och planen är att t.ex. köpa ett nytt på landet i Frankrike, och bo där vintertid, och sommaren skulle avnjutas i Finland.

Hon är veterinär i botten, och snabb i huvudet, och jag bad henne googla på uttrycket ”grand solar minimum” innan hon köper nya hus… .

Det har hon nu gjort, det blir nog inget nytt hus i Frankrike, och hon vill äta en middag med mig nästa vecka… Och själv får jag fundera de kommande åren; Norra Cypern eller Indien? Eller både och? Flyget mellan tar väl en timme i framtiden…

Hur sunt förnuft åkte ut, och dårskap in, får vi delvis förklarat i filmen nedan
This recording is from 1967, it describes everything we see in the world today.

Filmen gestaltar rätt bra hur man har kunnat skruva om det så fullständigt i väst så att vi står med det dysfunktionella Tvärtom-samhälle vi har dag. Om vi backar bandet, och kollar mina gamla texter i de idag arkiverade gamla bloggarna, lär vi se att jag ofta har kretsat runt årtalet 1967. Dvs. det har känts som om det började då.

https://www.youtube.com/watch?v=7CpazbNGQ20

Filmen nedan ger oss en hint om frekvenshöjningens enorma makt
Men en Joker är frekvenshöjningen, som lär göra oss fredligare samtidigt som de galna blir supertydliga. Under videon har jag lagt ett par stycken som tänk-utanför-boxen-träningar, och är det något vi alla måste göra så är det just det.

 

Är du beroende av den gamla världens favorithobby?

https://www.youtube.com/watch?v=9DWCMEJJS-8&t=1s

 

 

Vilken klass tillhör du?

 

Om vi får tro David lämnar vi mörkret, se video nedan, och som jag har lyssna på i sju år, och han brukar få rätt. MEN det är inte viktigast för det är hans förmåga att få mig att tänka fem varv till som roar mig. Denna föreläsning är fem timmar lång.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XKtlPZrp9Jc]

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.