Den helhjärtade profitören

ud e

Vi har goda chanser att bli världsberömda igen som nuts, och sker det beror det, igen, på Margot Wallström och jag undrar i mitt stilla sinne hur främmande journalister kommer att presentera den svenska utrikesministern som vägrar att gratulera Trump.

mwDe har inte träffat hennes första pojkvän, som sa mig: ”Margot har alltid lekt och kommer alltid att leka.” De har nog inte koll på då det troligtvis var panik runt personen MW så långt att Göran Persson satte henne i FN-huset, och Sverige betalade lönen, förmodligen för att bli av med henne.

Hemma skallade ropen; ”Margot kom hem! Kom hem, och rädda Sverige, rädda arbetarrörelsen!” MW hade blivit en idol, för många, möjligen på grund av distansen? Jag kollade nån gång vad hon gjorde egentligen inom EU, och det var inte mycket som åstadkommits trots miljon efter miljon i löner, inte sällan skattefria.

Persson vill tysta Margot | Nyheter | Expressen  /  Här mosar statsministern Margot | Aftonbladet

MEN det är inte MW:s fel att gamla, visa själar, idealister med flera, inte vill bli politiker kanske för att vem som helst förstår att själva systemet kommer att försvinna. De sjunger på sista versen, och jag själv vill ha personval av dugliga ämbetsmän. Vi kan ställa upp tio poliser i TV, som får berätta vad de vill göra, och sen röstar vi på den vi vill ha som rikspolischef.

Det är inte heller MW:s fel att man alltid blir som de man föraktar, och s-folket har öppet hatat och föraktat rika, under hela mitt liv, varför MW numera är god för runt 20 miljoner. Attraktionslagen fungerar så.

Förmodligen är det inte ens MW:s fel att svensken sällan kan skilja på sak och person
Men det är delvis MW:s fel att svenskarna har missuppfattat ordet ”jämställdhet” i sin grundval. Du ska behandla alla lika, och oavsett vem du har framför dig ska du inta samma attityd. Ideologin uppfanns i Turkiet på 30-talet och nån sosse importerade den förvanskad på 70-talet och den innebär i Sverige att män ska diska. Den innebar också att man införde arvsskatt för att råna bemedlade grupper, och sen tog man bort den då man själv skapat sig miljoner. Jepp, vi  kallas för ”hycklarnas land” utomlands och med fog.

Är du chef för alla diplomater i Sverige bör du nog…  men Trump kan skapa världsfred över precis hela klotet. ”Vänstern” lär spotta och fräsa ändå därför att få eller ingen av dem kan skilja på sak och person.

Vi som kan skilja på sak och person kan säga; Congratulation, Mr President, well done!
Historisk överenskommelse – första steg mot kärnvapennedrustning

Margot däremot jobbar på att än en gång bli världsberömd
– Tillsammans med Sydkorea började vi först diskutera små steg, som att Nordkorea skulle få delta i OS. Vi har också använt vårt skyddsmakt uppdrag i till att engagera med USA, säger hon. (Utrikesministern, min not.)

Vill inte berömma Trump
Men på frågan om Donald Trump är värd beröm ville utrikesministern inte svara. Källa

usaDet ska sägas att jag personligen är dödstrött på MW, i hennes egenskap av politiker och nu utrikesminister, därför att hennes ”arbetssätt” inte sällan ger mig obehag utomlands så långt att jag får många frågor om Sverige som jag störs av – inte sällan för jag vet inte vad man ska svara.

T.ex. ”Hur kan ni gå med på att ha en utrikesminister som är en öppen krigshetsare?” / ”Hur kan ni gå med på att ha en utrikesminister som stödjer terrorism inklusive ISIS?” / ”Hur kan ni gå med på att ha en utrikesminister som jobbar på att ni ska få ett krig i ert land?” / ”Hur kan ni gå med på att ha en utrikesminister som är arrogansen personifierad?” / ”Hur kan ni gå med på att ha en utrikesminister som inte verkar kunna någonting om omvärlden?”

Vad ska jag svara?
”1,7 miljoner har mögeltoxiner i sig och då kan man inte tänka. 1,6 miljoner äter psykmediciner…”

Margot Wallström – en myt? | Rebecca Weidmo Uvell

Margot Wallström om S-krisen: ”En vånda”

Margot Wallström frågades ut om försvunna dokument om Sveriges …

Du borde skämmas, Margot Wallström

32 kronor i hyra och andra Margot Wallström-skandaler vi minns …

Exklusiviteten och pengar Wallströms svagheter | SvD

Wallströms lön betalades av Sverige – DN.SE

https://www.youtube.com/watch?v=lCN5ofPhSIU

https://www.youtube.com/watch?v=zho9m_p2l3w

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. Om jag hade varit Margot Wallström så skulle jag undvika att åka till Paris. Många kända personer som där har ”begått självmord” på hotell, från Ivar Krüger till CNN-kocken Anthony Bourdain. Hon ’t säkert obekväm för många högt uppsatta. i synnerhet bland sossarna själva. Men att reta upp både Washington och Tel Aviv kan bli ödesdigert för henne. Hon är förmodligen inte särskilt intelligent, utan har haft turen att åka räkmacka från SSU och upp i partiledningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.