Den här killen kanske kan förändra hela psyk-världen?

Det sägs att multi-personligheter blir allt vanligare, och det är väl vad det är frågan om här?

Christian har sex fruar – i en 

Marcelito Pomoy kanske kan bli deras ansikte utåt? Behöver ju inte nödvändigtvis vara negativt om omgivningen förstår det.

Tänk dig att ha flera personligheter som bor i din kropp och alla har de sin egen vilja. Fenomenet att dela upp sig i olika personligheter kallas multipel personlighet eller dissociativ identitetsstörning. Diagnosen är dock kontroversiell bland experterna.

Det finns läkare som mött patienter som berättar att de kunnat urskilja olika karaktärer inom sig som talar till dem och vill olika saker.

Experterna vill förklara fenomenet som en psykologisk försvarsmekanism där personen i fråga delar upp sig i olika personligheter för att kunna hantera en smärtsam upplevelse. Det är en slags strategi för att klara av livet och hantera svåra upplevelser som kan vara svåra att bära.

Inom psykiatrin finns det dokumenterade fall på multipla personligheter. En kvinna vid namn Sybil uppvisade så många som 18 olika personligheter varav två manliga. Kvinnan blev sedan framgångsrikt behandlad under psykoanalys.

De olika personligheterna kan vara omedvetna om varandra till en början och uppvisar ofta skiftande personlighetsdrag såsom glad, försiktig, strikt, vulgär. Läs mer

Han drar igång vid 2.45:

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.