De två största skälen att leta sig bort

fascimMedvetenheten om solarminimumproblemet känns väldigt låg, och jag hittar i princip bara en artikel publicerad 2015. De anger ”om 15 år” då, år 2015 dvs 3030, och vi har förr gissat att peaken kommer runt 2033.

Media verkar fokusera på att hålla igång kändiseriet, privatliv ska väck, och bygga besatthet av kriminella, och som ingår då en fascism byggs, se också schemat längst ner.

12 JULI 2015
Tycker du att vintrarna är kalla? Vänta bara. Jorden kan vara på väg mot en ny ”miniistid” – om bara 15 år. Det uppger brittiska forskare.Forskarna, som arbetar på The Met Office, Storbritanniens motsvarighet till SMHI, har genom en ny och mer exakt analysmodell klarat av att förutsäga solens cykler bättre än vad de har kunnat göra tidigare. Det skriver The Independent.

Tack vare denna nya modell kan forskarna se att solen beter sig på ett mer oregelbundet sätt än vad man tidigare har anat. Det är flytande vätska som rör sig djupt inne i solen som ligger bakom variationerna i aktiviteten.

Aktiviteten sjunker
Solaktiviteten kan komma att sjunka med 60 procent mellan år 2030 och 2040, vilket i så fall skulle innebära att jorden kommer att gå in i, vad forskarna kallar ”miniistid”, om 15 år. Framför allt skulle det innebära betydligt kallare vintrar. Det handlar alltså inte om att norra halvklotet kommer att bli istäckt.
Läs mer

-Solarminimum spellistan-

Utflyttningsorsak 1 A

Spread the love
Om Lena Holfve 9202 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.