De kommande 25 åren är avgörande, och det är en hjärnfråga, inte en social eller psykisk

Jag hoppas att den förbannade sociologin dör snart, uppfunnen av Marx…

När jag skrev ”Botten upp”  1984-85 intervjuade jag säkerligen trehundra människor, och en av dem var Torbjörn Fjällström, som drev behandlingshemmet Korpberget, som har en helt ny regim nu, och som sa mig;

-När västerlänningen slutade tro på Gud blev vi dysfunktionella, och han menade det utifrån tesen ”ingen ser mig, då kan jag göra vad jag vill”.

Han är svensk och tänkte i sociologitankar.

Klicka, Leif GW håller nog med om saken

Sadhguru reser rätt ofta i väst, och drar en helt annan slutsats, nämligen att ritualerna och det andliga livet försvinner, och då klarar inte vi av våra hjärnor, det blir för mycket, och spriten och drogerna kommer in, som en lindring.

Sadhguru känner givetvis till att trummandet, se ovan, är ren mentalvård, hjärnmedicin, och vi har inte sån´t alls i vår kultur. Vi betraktar det nog som primitivt.

argkvinnaNu kommer andelen storkonsumenter att minska, för de klarar inte prövningarna, och tillhör garanterat de 7 av 8 som förväntas inte klarar de närmsta fem åren ens. Harm, hat och hämnd är, och förblir, alk-drogsymtom, och de lär leva om och hugga på alla beten som slängs ut nu.

Video 3, under Sadhguru, kommer en repris som blir allt tydligare nämligen att den västerländska fostran leder till narcissism, som inte är en psykdiagnos, utan mer ett beteendemönster, och när vi har en stor andel narcissister, som dessutom är påverkade, lär det bli beteendefolkmord grande.

Men om Sadhguru har rätt, och det tror jag sen 40 år tillbaks att han har, kan vi aldrig minska alk-drog-konsumtionen t.ex. utan att ge hjärnan nått annat.

Det är dömt att misslyckas, men nu kommer en ny generation unga som dricker mindre. Andelen niondeklassare som varit berusade före 14 års ålder har minskat från 20 procent år 2000 till 5 procent 2020. Källa

Det kan jämföras med Asien där andelen torde vara 0% men Sadhguru ser hotet i video 2 mot den siffran. Eftersom allt går i cykler kommer vi att bli som Asien är nu om tidigast hundra år, och de blir som vi är nu. Jmf med det gamla kapitalistiska landet USA, som är på väg in i en -ism, och dagens kapitalistiska Kina, som är på väg ur en -ism.

Det faktum att våra pimplar mindre, så länge det nu håller, tror jag beror på att vi är på väg från jord- mot luftenergier och har jag rätt är det en tidsfråga innan de blir så många att det anordnas festivaler bara för dem. TRNC har nyktra festivaler i ett eftersom lokalbefolkningen ofta är absolutister:


Sid 73 – Botten upp:

I vårt land möts ofta de unga av budskapet:
– Lek inte!
-Vad du leker!
-När ska du bli vuxen?

Sverige är tråkigt! Och tråkighet är starkt drogframkallande. För varje krona som kulturministern sparar in på kulturen kommer behovet av att använda droger att öka. Förlusten av kulturella riter och av dans, musik, teater och allt övrigt skapande måste kompenseras med droger.

Vi alla behöver leka, sjunga, dansa, agera och skapa. Således borde ekonomiska medel överföras från Systembolaget till ett nytt Kulturministerium, som kan ge våra unga frikostiga bidrag till skoldanser, skolteater, skolorkestrar och aktiviteter av olika slag. Sådan verksamhet borde stimuleras ekonomistiskt men också attitydmässigt. Systembolaget skulle bli vårt tids nye Robin Hood som tar från de rika och ger till de fattiga. De som dricker sprit idag har nämligen en rik tillgång till hjälpmedel för att bibehålla barnet i sig. De skrålar, sjunger, dansar, hoppar i säng med vem som helst och de övar kroppsspråk ända till tre på nätterna. De som inte dricker får mycket liten eller ingen hjälp alls att hålla barnet i sig levande.

Vi måste ge mer plats, stöd och utrymme åt den konstruktiva regressionen, om vi vill få bukt med den destruktiva. Vi kan nämligen inte ta bort människans behov av regression. Det går inte. Vi kan inte göra om människan till en maskin, även om det ser ut som om många skulle vilja att människorna utvecklades till robotar.


En föreläsning med Fjällström om medberoende

Spread the love
Om Lena Holfve 10849 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.