De är oss på spåret…

När jag hade ramlat, pga mitt Lazy Eye enligt läkare här, brutit benet, slagit ut tänder etc behövde jag en tillfällig protes, och de sa på sjukhuset i  Sverige att det var tekniskt helt omöjligt att ge mig en. Jag åkte till Indien, gick in på en klinik, de gjorde en för 500:- dvs den hade kostat 5.000:- i Sverige. Jag fick den hjälp jag så desperat behövde i ungefär två år medan jag genomgick nio operationer i kraniet.

I inslaget tar de upp att vi har en ”socialiserad medicin”, och den står för det; blir billigast för staten om man nekar vård, hjälp, etc.

Väl hemma igen såg den ansvarige läkaren mitt tillfälliga hjälpmedel, och han frågade vem som gjort det åt mig?!? Hade jag varit i ett annat Landsting??? Flyttat?

Jag sa som det var, att jag har fått det av en klinik i Indien, och han fick snudd ett utbrott, förmodligen för att han blev helt chockad.

Det konstateras att Sverige har ”death panels”…
Ja, medellivslängden på ett äldreboende var tre veckor, före Coronaeran.

Om Lena Holfve 18244 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Jo tack, att Sverige inte vill ha friska innevånare vet jag mycket väl. Efter att ha fått rätt i Förvaltningsrätten överklagade FK mitt ärende till Kammarrätten. KR ansåg att jag inte kunnat bevisa att min höftoperation fanns i vårdutbudet vid tiden för min operation som jag gjorde i Belgien och betalade med egna pengar eftersom jag inte kunde gå, och svenska ortopeder vägrade hjälpa mig. När jag efter mycket om och men fick svar från ortopedförbundets chef, som bekräftade att operationen fanns i vårdutbudet då jag opererades, så överklagade jag till Högsta förvaltningsdomstolen, som nekade mig prövning i målet. Jag har kunnat bevisa varenda sak de anmärkt på så jag undrade varför de nekade prövningstillstånd. Ringde och fick till svar att de inte kunde bevilja prövningstillstånd eftersom jag kunnat bevisa att jag var berättigad till ersättning. Detta skulle innebära att alla andra som gjort samma operation under liknande premisser som mig också skulle vara berättigad till ersättning. Det skulle bli för dyrt för samhället sa de. Fick veta att det är skillnad på att HA rätt och att FÅ rätt. Jag har rätt men jag får inte ha rätt. Vi är nu 140 st som ska dra Sverige inför EU-domstolen med hjälp av två vassa advokater tillika professorer i EU-rätt. Det är mycket tjuv och rackarspel inom ortopedkåren i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.