Det är en och samma liga

sl e

Jag får rätt ofta frågan varför jag ser vad andra inte ser, och i det här fallet nedan är det många års träning ifrån Stockholms Tingsrätt som ligger bakom. Jag känner igen rövare och bedragartyper, och vad jag går på i detalj ska jag dra i nån framtida kriminalroman. Jag har dessutom ett mycket gott minne, precis som min far, och jag kan minnas texter och dialoger i trettio år, minst.

När jag var lekmannadomare satt man i snitt 4-6 dagar tri månaden, det var alltid fem lekmannadomare, och precis då jag slutade hade man slaktat hela systemet så långt att det skulle vara tre lekmannadomare i de flesta mål.

Men man bibehöll samma kår vilket då leder till att de kom att sitta kanske en gång i månaden på sin höjd.

Den som tjänstgör idag får sitta i 40-50 år för att komma upp i samma erfarenhet vi fick på tio. Jag bodde dessutom precis bredvid rätten, och kallades därför in akut ibland, om någon blev sjuk, ansåg sig vara jävig (en granne t.ex. dök upp som skulle dömas) vilket ledde till att jag inte sällan satt dubbelt.

Inte speciellt normalt beteende:
Före det förra valet jobbade Reinfeldt häcken av sig, för att skotta över väljare till sd, och han lyckades få över hundratusentals precis på sluttampen. Moderaterna gjorde ett riktigt dåligt val, och före meddelade han att han tänkte sluta som partiledare efter valet. Det gjorde han också mycket snabbt, och han lämnade också riksdagen och på vägen ut från regeringskansliet förstördes alla hårddiskar… vilket är ett brott. Han åtalades inte lika lite som före detta chefen på Försäkringskassan som förstörde en massa mejl, vilket också är ett brott.

FR köpte in en bostadsrätt i Täby i november 2013, före valet 2014, eftersom han visste att han skulle lämna, och det är möjligt att vi får se en repris då Löfven har lämnat den lägenhet han fick av facket. Hur som, så jobbar han häcken av sig för att bli av med väljare nu.

frideUppgifter inom S: Löfven slutar efter valet 2018 – Omni

Tack och hej från Reinfeldt | Aftonbladet  /

Reinfeldt kan få toppjobbet | Aftonbladet

Fredrik Reinfeldts nya jobb: Bank of America Merrill Lynch – Expressen

Ett tredje skäl att jag ser igenom dessa ligor beror på att jag är partipolitiskt helt obunden och helt ointresserad av partipolitik. Jag håller inte på nån, ingen av dem är mig kär, jag har inga lojalitetskänslor mot någon, och det är en förutsättning om man är en samhällsförfattare att man står fri.

Ett fjärde skäl är att jag håller reda på EU, och Reinfeldts påstående att det var hans idé att pensionsåldern ska bli 75 år är en lögn. Man lär sig mycket genom att studera hur de ser ut när man vet helt säkert att de ljuger.

Man kan också utreda hur en handling tar

skamsBrottsoffer reagerar ofta med skam- och skuldkänslor, konstigt nog eftersom de inte har gjort nått, och de reagerar ofta i panik. Ju mer skam, panik samt förvirring desto ”större” brott. Kriminella jobbar ofta med överraskningar för att få omgivningen förvirrad.

De som är absolut lättast att avslöja är bedragartyper, som föraktar dem de blåser vilket är det vanliga, därför att de kan aldrig dölja hånfullheten, flinen, etc.

De kollar också nån sekund att deras lögn har gått hem, och det gör aldrig du och jag. Vi sitter inte och säger nått, och gör sen en kontrollpaus på fem sekunder för att checka av att vi har lyckats manipulera någon.

Sverige är byggt av kriminella för kriminella sen länge
rikspolisDet finns gott om material där man kan studera hur en enskild identifierar sig med och lider med kriminella eller våldsverkare istället för med deras offer, som är det normala.

Slutligen; Jag har sen 30 år tillbaka förstått varför man planterade in sociologin som anger att kriminell kan ingen vara eller bli som inte kommer ifrån socialgrupp 3-5.  Det mesta kriminologerna säger kan vara fel | SvD

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

2 kommentarer

  1. Allt som sägs i Sverige har varit i säck innan det kom i påse. Det är alltid någon annan som drar i marionetternas trådar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.