Då åker vi nu då!


pen kinesÅr 2020 lär folk säga antingen att jag är helgalen, som ens ifrågasätter kinesen, eller att det var ju en himla tur att nån grävde… Visar sig. Kinesen är med i nya boken, men inte nämnvärt mycket, men tillräckligt för att få igång andra att gräva vilket nog är på tiden! Jag har trippelkollat… och ibland kollat femdubbelt.

Den är främst skriven för att ni ska kunna använda den för att börja samtala med er omgivning. Det brukar gå till på det sättet att det blir en diskussion om mig först, och sen kommer sakfrågorna.

Jag anses ofta vara ”kontroversiell” – tills tiden är i fatt mig
Skärmavbild klTro det eller ej men jag är en mycket rutinerad författare även om det är 30 år sedan jag var yrkesförfattare. Med det menas att jag är van att hantera allt ifrån mordhot, i snitt är 97% snälla läsare, till förhandlingar med TV-bolag ungefär.

Boken är nu levererad till Axiell Media och den dyker upp, hos Bokus, Adlibris, Amazon, Kobo och allt vad de nu heter och till biblioteken, i veckan skulle jag tro.

Nu ska jag påbörja jobbet med att göra en riktig bok av manuset. I en e-bok är det länkar som nu ska bli fotnoter. Det får ta den tid det tar, och den ska provtryckas gissningsvis om en vecka sker det. Den kallas för ”Årsbok, del 1”, i rullorna, och nästa år bestämmer ni urvalet.

Texten om ”2019 – Sett med Lenas ögon” går så här:
Lena Holfve var en osedvanligt produktiv författare på 80-talet, och välkänd för att kunna förklara svåra saker på ett enkelt sätt, men hon är också en provocerande ögonöppnare. Nu är hon åter som samhällsanalytiker, hennes bästa gren, och efter 30 års tystnad.

I boken går hon igenom att vi har fått en helt ny typ av bedragare; ”Hitta på, kämpa, dra in donationer-bedragare”. Lena Holfve ifrågasätter i samband med det om den prisade kinesiske bokhandlaren, som ”alla” bråkade om under 2019, verkligen är författare. Holfve går också hårt åt de som ljuger ihop domar som inte finns.

Lena Holfve är utlandssvensk, och betraktar Sverige och hela västvärlden utifrån, och det ger helt andra, och ibland chockartade perspektiv. Det som kännetecknar Lenas betraktelsesätt är ett personligt stort mod, samt ett helt unikt helikopterseende, och som är det läsarna uppskattar mest av allt.

Via sin utlandsblick avslöjar också Lena Holfve en hel del saker som får varje svensk att sätta i halsen, och förmågan att ruska om har hon alltid haft. Men inte för att skada utan för att driva saker och ting framåt.

Lena Holfve har rest i 75 länder, och de senaste sju, åtta åren har hon mestadels uppehållit sig i Asien, och på trappen till Asien, och en hel del texter handlar om vad som väntar oss när Kina och Indien tar över världsherraväldet då det brittiska imperiets era är förbi.

2019, året då vi alla växte upp som vuxna, och som ofta kallas för att ”vakna”. Lena Holfve är inte det minsta rädd för framtiden, och många läsare har redan sagt att de har blivit mycket lugnare av texterna, och det är ett av Lenas huvudsyften.

Illustrationer: Mats Lugnet, Boden.

mock

Ska denna artikel med i årsboken?

Klicka på det antal stjärnor du vill ge den.

Du kan ge feedback!

Hur kan den bli bättre?

Tala om hur den kan förbättras!

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.