Uppdat 3; Crazymaking av utlandssvenskar

Det som har hakat upp sig är deras levnadsintygsmodul. Utlandssvensken måste varje år lämna in ett levnadsintyg, man loggar in med bankid, och klickar i att man  lever. De hade säkerligen kunnat betala ut före jul…  Vi ska nog räkna med crazymaking både här och där.


Hej Lena,

Din nästa utbetalning sker den 27 december för resterande belopp. Den 19:e december betalades premiepensionen ut med 720 kr efter skatt, 27:e december betalas resterande del ut.

Det har skett en fördröjning efter att spärren för levnadsintyg öppnades upp, vi ber om ursäkt för det!
Önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

Med vänlig hälsning
Josefin


Fortfarande ingen pension, nu har jag skrivit till dem och innan kollade jag deras hemsida, och de nämner inte nånting om den fördröjning de skrev om förra månaden, eller det nya, och det känns tidstypiskt. De är förmodligen nerringda, så det vore nog smart med en skylt eller ännu bättre ett mejl till alla. Där jag befinner mig kommer det ett SMS från regeringen vid fara t.ex.
Jag fick ett autosvar; de svarar inom tre arbetsdagar.


Det ska bli intressant att få se om Pensionsmyndigheten lyckas hålla inne pensionen över julhelgerna. För 30 år sen blev du ohyggligt mobbad om du sparade så mycket som hundra kronor själv till din pension. Brist på tillit till socialdemokratin.

Förra månaden kom pensionen 5-6 dagar för sent, aldrig hänt förr, och eftersom den är kanske 30% av vad min mamma hade i pension för 30 år sen, kan jag garantera att många gick hungriga förra månaden. Idag kom fel belopp, och det är så med databaser att antingen har ingen fått fel eller så har ”alla” fått det. Dvs. alla utlandssvenskar eller alla födda 1953, osv.

Många av dem är nog sossar, och inte tekniskt kunniga samt är helt outbildade i ämnet fascism så de bör vara duktigt förvirrade. Känslor av förnedring och förtryck ska skapas…

Man ser här att pensionärerna är en målgrupp som attackeras

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.