Bravo! Advokat De Basso tänker starta folkbildning!

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Det är rent vansinne det som pågår och många blir nyttiga idioter. De som debatterar Fittjadomen borde åtminstone läsa den först. Klicka, hämta ner den och läs.  Den är mycket välskriven, klockren, för att inte säga pedagogisk.

Advokat De Basso skriver i ett inlägg på FB:
”VI SKA MÖTA HATET MED KUNSKAP!
”Domaren är en hora”, ”Ni är vidriga äckliga advokater”, ”Domen är en skam” ”Våldtäktsblattarna friades”, ”Våldtäktsmännens namn, personnummer, adresser ligger ute på nätet nu. Det är dags att skipa rättvisa på egen hand” osv. I kölvattnet av Fittjadomen blev hatstormen ett faktum.

Istället för att förklara tingsrättens prövning så valde mediebolagen (de etablerade– och alternativa) att gå ut med missvisande information till allmänheten. Det är material som inte ens åberopats i domstol, bara ena sidan får komma till tals, skandalrubriker och hetsande.

Jag lastar i första hand mediebolagen (de etablerade och alternativa) för att bedriva oseriös kriminaljournalistik, vilket omotiverat har skadat tilltron till vårt rättsväsende.

I en tid där mediebolagen (för att öka upplagorna) väljer att skapa polarisering, hetsa mot och angripa rättsstaten så kommer vi nästa år att inleda olika projekt på sociala medier som syftar till att öka bildningsnivån hos den breda allmänhet i rättsliga frågor och förklara den svenska brottmålsprocessen.”  Källa

 

Om du anmäler mig för att jag ska ha gett dig en rak höger rakt på näsan ”så blodet sprutade” (grov misshandel) och du saknar skador, och inga återfinns heller på min näve, så faller allt.

Om sanningen är den att jag lappade till dig på din kind med öppen hand så kan jag inte åtalas för det (ringa misshandel) därför att det var inte det du sa.

Det som prövas är om jag hade gett dig en rak höger på nosen, och den tekniska undersökningen visade att det hade jag inte.

Om du säger att jag har dunkat ditt huvud mot en betongvägg hårt och länge och du inte har de skador ”alla” rättsmedicinare vet uppstår – så faller allt.

Vill du se mig insydd för grov misshandel i upp emot fyra år??? Trots att jag aldrig gav dig en pärla och med en sådan kraft att näsbenet hade gett vika???

Du blev trodd länge, därför var jag häktad, men allt faller om inte den tekniska rotelns utredning stödjer din egen berättelse, och nåt annat än det vill vi verkligen inte ha, ingen av oss. Garanterat inte!

Vill du ha den ordningen är du välkommen att sända mig ditt namn
Glöm inte adress, telefonnummer, lite foton på dig och lite uppgifter om hur lång du är, vad du väger kan vara bra att få veta. Ditt personnummer kan jag googla fram rätt lätt.  När du gett mig det jag behöver ska jag anmäla dig för nåt sexuellt, så får vi se hur det går för dig inom rättsväsendet, och på nätet.

Förr eller senare slår utredningen fast att du har inte ens varit i den bostad där jag vistades. Men det betyder uppenbarligen inte att folk- och mediadomstolen gör det. Have a nice time med nätpöbeldomstolen.

Hon är sååå upprörd!
I media figurerar en kvinnlig jurist, vars klient förlorade målet, och som bombastiskt uttalat sig här och där och det där är ett gammalt knep. Hon är målsägandebiträde i målet vars dom Lambertz uppenbarligen har läst och han skriver (källa):

Men två saker är oacceptabla.
Den första är om någon av de inblandade juristerna uttalar sig på ett grovt vilseledande sätt om målet och domen. Det har målsägandebiträdet, Elisabeth Massi Fritz, gjort i det här fallet. Hon har sagt att domen är ”en skam för vårt rättssystem”, och hon har riktat skarp kritik mot både domstolen och polisen.

Sanningen är att domen visar att domstolen har gjort en omsorgsfull och samvetsgrann prövning, där det avgörande blev att målsägandens uppgifter inte gick ihop. Hon ändrade sig på alltför många viktiga punkter, och det hon sa kunde ibland inte vara riktigt. Stödbevisningen räckte långt ifrån för att domen skulle kunna bli fällande. Polisen hade gjorde flera misstag, men det framgår alldeles klart av domen att dessa misstag inte var avgörande för utgången.

I ett sådant läge är det enligt min mening inte godtagbart att en advokat säger att domen är ”en skam för vårt rättssystem”. Med ett sådant uttalande missleder hon människor på ett mycket allvarligt sätt. Det är förståeligt om många kritiserar och demonstrerar mot domen utifrån en tro att det som advokaten uttalar stämmer. Och därmed gör hon stor skada. Domen var utan tvivel riktig.

Den andra oacceptabla saken är om de medier som man bör kunna lita på kritiserar avgörandet på ett helt osakligt sätt. Och det gör Dagens Nyheter i en ledare med rubriken Ett haveri för polisen. Där skriver man bl.a.: ”Det är alltså, och det här är väsentligt, polisens[ordet kursiverat av DN] undermåliga arbete som gör det omöjligt att göra något annat än att fria de fem männen.” Denna slutsats drar DN efter att ha citerat denna passus i domen: ”Enligt tingsrättens bedömning innebär dock svagheterna i utredningen att åtalet mot samtliga ska ogillas helt.”

Slutsatsen är alldeles felaktig. Jag antar att DN har trott att uttrycket ”svagheterna i utredningen” är detsamma som ”svagheterna i polisutredningen”, men så är det inte. Med ”utredningen” avser en domstol oftast, om inget annat sägs, ”den utredning som ligger till grund för åtalet”, alltså den bevisning som åklagaren har presenterat. Och i det här fallet var det, som sagt, inte svagheterna i polisutredningen som blev avgörande, utan bedömningen av målsägandens tillförlitlighet.

De får gratis reklam via media värd miljoner för att inte säga miljarder
Det målsägarbiträdet  sysslar med i verkligheten kallas för att ”kvälja dom”  – anstår inte en advokat att göra – och det tycker allmänheten ofta är hippt varför de anlitar en sån om de behöver en advokat.

Jag hade aldrig gjort det eftersom jag redan har läst av att hon är helt gränslös och det är en tidsfråga innan hon går över en gräns som inte är möjlig att ”förlåta” för Advokatsamfundet.

På 70-80-talet var den mest berömde av dem en advokat vid namn Bengt A. Eriksson, som uteslöts ur Advokatsamfundet. Då fick han kö! En annan som hade kö var Henning Sjöström, för han var ofta i media. År 1990 uteslöts Sjöström ur Sveriges advokatsamfund under fem år sedan dess disciplinnämnd ansett att han missbrukat sin ställning.

Advokaten Silbersky hade också kö och jag fann det alltid märkligt, då jag tjänstgjorde som lekmannadomare i Stockholms tingsrätt, därför att herrarna vann sällan eller aldrig några mål.

Men klädd i näbben och oförskämd var Silbersky för ofta och jag har haft insyn i ett par mål där hans klient förmodligen fick fler månaders frihetsberövning än vad vederbörande skulle ha haft därför att advokaten hade retat upp rätten maximalt. Silbersky arbetade i sju år på Henning Sjöströms advokatbyrå innan han startade egen byrå 1969. Bengt A Eriksson var också skolad av Sjöström.

Problemet är bara att då du kommer in i rätten med en sån tänker den i allmänhet:
– Jaså, du är så kriminell du så du har anlitat juridiska ombudet Bengt A. Eriksson!!!

De är då av med sin titel ”advokat” och kallar sig för ”juridiskt ombud”
Under senare år har ”stjärnadvokaten” Liljekvist gått samma väg, och jag blir alltså inte förvånad om den kvinnliga ”stjärnadvokaten” har samma bana snitslad framför sig. Varje årtionde har sin egen Bengt A Eriksson.

Hon kommer säkert också få kö av aningslösa och okunniga människor som inte förstår att det är inte en merit att komma till domstolen med ett ”juridiskt ombud” – hur häftigt och läckert uppkäftiga de än spelat i media.

Det är mycket bra om De Basso gör vad han nu säger att han ska göra via Facebook.

Stjärnadvokaten Per Liljekvist utesluts ur Advokatsamfundet 

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

The following two tabs change content below.

Lena Holfve

Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Böckerna finns i alla de former hos Bokus!

Om Lena Holfve 744 artiklar
Nyutgivna böcker: "Utmattad - Fri från hjärndimma", "Mögelförgiftad", "Sömnlös", "Parasitfri". Fyra tidigare produktioner; "Är barn allt? En bok om barnlöshet", "Botten Upp - en bok om att leva i närheten av alkoholproblem" och kriminalromanerna "Häktad på sagolika skäl" och "Mordet på Törnrosa" finns nu i Internetbokhandeln.