Bör man fråga sig; Varför finns bara rädslan i väst?

Skärmavbild    kl

Skärmavbild klRockkungen sa mig en intressant sak i lördags…   Hans son är gift med en apotekare, och hon hade rusat fram med en burk piller då han hade ont i huvudet.

Han hade sagt henne att jag äter aldrig piller, aldrig ätit piller, och det är inte direkt konstigt eftersom ”piller” för många av oss 50-talister är samma sak som 40-talisternas drogande i slutet av 60-talet.

Rockkungen hade berättat för apotekaren om sin 98-årige far som kom in på sjukhus, första gången i sitt liv, och inte blev trodd då han sa att han inte äter mediciner, aldrig gjort.

Ångest är leverns språk, oro är leverns språk, den vill tala om att den är överbeslastad och vi svarar med att ge den kemiska piller…  Inte konstigt om folk i väst är ångestfyllda, oroliga och rädda. Men det vet man inte i väst, som är en sociologi, så ”alla” kopplar ihop rädslan med psyket – inte att vi är fysiska varelser med en lever som gallskriker.

 

The following two tabs change content below.
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Latest posts by Lena Holfve (see all)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.