Bankrun är igång nu

bank of cyprus bail outDet är crazymaking på en hög nivå nu. Meningen är att folk ska bli galna, på allvar. Reservkort är nog smart.

Genrepet var på södra Cypern för nio år sen, jag var där på en kurs, då det smällde.

Folk kom till sin bank, som var försvunnen, en tom lokal bara, och en grek sa mig att han hade anat vad som var på gång därför att hela bankpersonalen hade bytts ut. Man kände ingen där längre…

Byteshandel uppstod blixtsnabbt, och de som hade nätverk klarade sig bättre, men många tog livet av sig under den cirkusen. Jag minns att svensk press ljög enormt, och den påstod att miljonärer äntligen hade fått betala skatt ungefär.

Alla drabbades inklusive välgörenhetsorganisationer, skolor, företagare, universitet, alla. De gick först in och nöp 28% om jag minns rätt och sen  ytterligare 28%. Och där sparar folk till sina pensioner själva.

Det som var märkligt var att de inte åkte 18 kilometer upp hit till norr där ATM-maskinerna var intakta, TRNC har inte västs banksystem alls.

Jag minns en grekcypriot som sa mig att han hade förlorat allt under kriget, och nu förlorade han allt, en gång till.

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.