Bahnhof vill att vi ska reagera för att rädda Internet

Reaktionerna efter att EU-parlamentet röstade ja till copyrightdirektivet den 26 mars 2019 har varit starka. Akademiker, bibliotekarier, människorättsorganisationer, FN, småföretag, IT-företag och även amerikanska webbplattformar har uttryckt sin oro för framtiden om direktivet faktiskt går igenom.

Den 9 april 2019 förväntas EU:s ministerråd samlas för att slutgiltigt besluta om copyrightdirektivet som innehåller artikel 15 och 17 (tidigare artikel 11 och 13). Internets sista hopp hänger på detta ödesmöte – och på Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Sverige har som medlemsstat i EU redan röstat ja till direktivet – men kan ändra sin röst i under ministerrådet. Då kan direktivet bli minoritetsblockerat och kan inte träda i kraft. Läs mer

Givetvis reagerar många – västmänniskan är drillad i konsten att reagera dvs blir helt maktlös
Prata, debattera, skriv på listor, skriv debattartiklar, demonstrera, rösta online, rösta på rätt parti, Om du REAGERAR kan du i princip inte AGERA därför att våra hjärnor får oss inte att agera om vi redan har reagerat. Världen är t.ex. full med författare som tappat hela böcker därför att de talat för mycket om dem, och då går det inte att skriva dem. Omöjligt!

Vi får se om jag har löst problemet fullt ut, tiden är den bästa domaren
Vi är inte offentliga, jag servar folk med diverse utbildning mot 25:- i månaden varav Paypal tar 8:-, läsarna kallas för medlemmar, jag stiftar en intresseförening om jag måste, byter server så snart teknikern hinner och lägger siten i Asien, osv. Vi vet inte än hur de kommer se på siter om det t.ex. blir språket som leder till en nationell tillhörighet eller om det är den geografiska platsen där servern står.

Är det ett utbildningssyfte har man ett väsentligt större svängrum och föreningsfriheten är stor…

Gamla läsare har vant sig vid det nya
Dina dagliga artiklar ger mig hopp och tröst. Jag ser ”bortom” och vet att annat bra kommer.
Lite som att leva i två världar samtidigt. 

Det är spännande att läsa om vad energi-folket säger. Allt är ju energi. 
Allt gott till dig!🌸
Susanne 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.