Asien planerar medborgarlön, testas även i Tyskland

pengar

lbNär AI kommer att ta över alltfler arbeten även här i Sverige lär det bli enorma problem för de flesta vanliga arbetare, de lär tvingas till att försöka överleva på helt andra sätt, frågan är bara hur om de saknar pengar? Hur som helst kommer enormt många att bli totalt utfattiga och hemlösa och folk lär både svälta och frysa ihjäl i snödrivorna. Hela detta nya samhälle som nu snart står för dörren bygger helt på den starkes rätt och den svages skyldighet, och vips så är fascismen i hamn och bygget är klart.


Folket ska kompetensutbildas är tanken, och människan ska sluta med tunga och farliga jobb. Det lär komma till enorma mängder nya men ofarliga jobb av typen AI-reparatör, systemutvecklare, programmerare, etc.

Tanken är att lägga skatten på robotar och datorer, inte på människor, och införs medborgarlön lär det hända bra grejer, det är vad som skett där man prövat i bland annat Indien. Tyskland testar också.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.