Uppdat: Ambassaden i Nicosia sa att det går inte, det har vi aldrig gjort förut

manmedbarn
Ingen som helst kontakt med barnet - frånvarande

Jag frågade om jag kunde fylla i en fullmakt framför deras ögon, och sen sända bara chauffören, de erbjöds fota hans idkort, för att hämta mitt pass då det är klart om två veckor.
-Det går inte, du måste komma själv. (För så har det varit de senaste hundra åren?)

Nu gick fotot, fingeravtryck, namnteckning, och formulär digitalt till passfabriken, de hade allt innan jag hann säga adjö. Jag vet sen förr att passet kommer med kurirpost. En UD-tjänsteman flyger ner pass, körkort, hemliga handlingar från UD, med mera, och förr hade de i vart fall en kedja som satt fast i diplomatväskan respktive runt tjm handled.  Jag vet inte om det är så idag men det var så under de 20 år jag var en flitig gäst på ambassaden i Paris respektive i Alger.

Det är nått skumt med de långa pass-väntetiderna i.Sverige, med andra ord, och jag gissar att man försöker göra det krångligare och krångligare att ta sig ut?


Vi rekommenderar alla som ska resa inom EU och som har bråttom att ansöka om ett nationellt id-kort istället för ett pass. För nationella id-kort är leveranstiden en vecka i jämförelse med i nuläget cirka sex veckor för ett pass, säger Per Engström.

I morgon bär det av  till ambassaden, och där har jag varit en gång förut, och hämtat ut ett nytt körkort, och nu blir det en passansökan. Väntetiden ska vara 2-3 veckor varför jag åker över gränsen en gång till i mars.

Sist jag var där häpnade jag en aning därför att personalen hade samma attityd som jag ofta ser i Sverige nämligen att de behandlar alla som om de vore barn, som inget begriper.

farobarn
Cypriotisk närvarande pappa som UD ville skulle lära sig veta hut

I inslaget berättar de stolt att vi i Sverige kan lära cypriotiska män ta hand om barn (underförstått bättre). Jag har skrivit om denna makabra fototävling förr… 

De sände ut foton föreställande svenska totalt känslomässigt frånvarande fäder, med barn, och uppmanade ”alla” att följa oss duktiga svenskar. Kampanjen gick ut till alla ambassader, och var ett av Margots feministprojekt.

På södra Cypern, där ambassaden är belägen,  måste biskopen godkänna skilsmässor och ofta krävs fem års separation innan skilsmässan kan godkännas, precis som i Spanien. De har inte alls de skilsmässotal som vi har varför de flesta barn har sin pappa i hemmet. USA påstås inte ha en enda unge utan skilda föräldrar, jag har inte kollat det.

Känslomässigt helt frånvarande UD-pappa

UD har förmodligen aldrig uppfattat att vareviga bild de sände ut, föreställande far och barn, just visade upp totalt känslomässigt frånvarande fäder.

Här är fäder mycket närvarande, vad jag har sett, och den maskulina energin service är på topp.

Vår storhet är numera ofta baserad på lögner om andra länder, och ett självförhärligande som stundtals saknar motstycke.

Hela fotokampanjen vilar på en falsk grund dvs att cypriotiska män skulle strunta i sina barn. Här i norr är de juridiskt direkt ansvariga för söner. Förutom att de antas strunta i sina barn ska de fostras av världsmästarna och den humanitära stormakten.

Vi har problem.

Ambassadpersonal lär ut klimatsmarthet…
Där jag befinner mig talar man aldrig om klimathot, men väl om solen.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

1 kommentar

  1. I Sverige ökar antalet som inte skaffar barn rekordsnabbt, barnlösa och ensamboende svenskar är nu rekordstort och fortsätter att öka i antal. Vem som slutligen ska vårda alla ensamma svenskar utan anhöriga på åldern höst blir därmed en omöjlig uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.