Älska lagom ska provtryckas, och baksidestexten är satt

Sample Cover scaled

Älska lagom ska även bli hårdbok så på måndag beställs ett provtryck får jag se hur det ser ut, och om alla har räknat rätt… på millimetern.

Jag behöver tack och lov inte räkna nämnvärt för det gör grafikerna dvs antal sidor ska passa bokryggen.

”Älska lagom är en klassisk handbok som får läsaren, som har eller vill ha familjehemsbarn, att ställa sig själv viktiga frågor vars svar med automatik leder till en positiv utveckling.

När Lena Holfve fick frågan av en f.d. lärare om hon kunde hyra ut ett rum till en döv pojke, som behövde ett då han måste gå i skolan i Stockholm, svarade Lena ja, och det ena gav det andra…

Lena formade en personlig pedagogik som ledde fram till att hon öppnade ett familjevårdshem. Samtliga omhändertagna unga är idag vuxna, och har egna barn och även barnbarn, varför man kan påstå att Lena Holfve har många facit i sin hand.

Erfarenheten av tio år med familjehemsbarn har gjort att Lena Holfve i sin bok har formulerat viktiga frågor om den mycket svårlösta familjehemsbarnsproblematiken. ”Ska vi omhänderta barn?” är en fråga som ofta ställs. Men Lena Holfve går vidare och frågar: ”Vad omhändertar vi dem till?”

Boken är personlig men av generell giltighet och kan tjäna som handledning inte bara för blivande familjehemsföräldrar utan för alla som vill ha hjälp och stöd i sitt förhållande till ungdomar.

Den vänder sig inte minst till socialsekreterare, vilka utgör en viktig länk i kedjan familjehemsbarn- familjehemsföräldrar – biologiska föräldrar och myndigheter. Förutom för enskilda studier är den lämplig som diskussionsunderlag i studiecirklar och i utbildning.”

 

Tidigare publicerat 22 dec 2019:

Till Internbutiken

Bokus   Adlibris

Provläs!

Jag vill påstå att jag vet hur man producerar snygga e-böcker nu, och jag har två unga män, grafiker, från Asien att tacka för det.

Men det är väldigt mycket pyssel…
Men samtliga mina böcker kommer att komma ut som minst e-böcker under 2020. Just ”Älska lagom” kommer också som hårdbok, i sinom tid, därför att den används fortfarande som referensbok i diverse utbildningar, och antikvariaten har i allmänhet inga, och kommer de in försvinner de fort.

Älska lagom är den enda självbiografiska bok som jag har skrivit
Den handlar om tio mycket svåra men ändå roliga år med familjehemsbarn. Barn som ska älskas lagom därför att det inte går att slita upp människor med rötterna. Barn har rätt till sina föräldrar, skrev jag i den boken, och belyste varför. Kanske var det anledningen till att den blev så uppmärksammad? Det är också min debutbok.

När man hjälper andra hjälper man alltid sig själv
Jag hör rätt ofta att jag är klok och vis, och det kan jag tacka denna tid i mitt liv för.

Det sägs att jag har tålamod… samma sak där…  Det sägs ofta att jag är duktig på att förklara svåra saker på ett enkelt sätt… två av killarna hade Aspergers syndrom, som är en form av autism, vilket kräver det…

Det sägs också ofta att jag är rak… samma killar krävde även det.

Det är så; hjälper du andra, hjälper du alltid dig själv, alltid.

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.