Allt ställs på ända, igen

Sadhguru har, som jag ser det, helt rätt i att muskler gör dig inte till stjärna längre, inte sen maskiner kunde lyfta mer, och IQ gör dig inte till stjärna i morgon, eftersom datorerna kan mer. Det enda som betyder något är vem du är, och hur du uppför dig mot dig själv och andra. De som läste energiartikeln idag vet att vår egen identifiering av vår själ pågår. Svenskens hela identitet ligger inte sällan i jobbet.
-Vad jobbar du med?

Han gratulerar alla som förlorar jobbet, och jag kan tillägga att i väst talar vi med våra barn max 12 minuter per dygn, i snitt. Medborgarlön prövas nu på flera ställen  i Indien, med kanonresultat. Dags att beskatta robotar och datorer.’

Kina har redan i sina planer att människan ska befrias från alla tunga, monotona, och farliga jobb.

https://youtu.be/W61Kriz1uh8

Listan

Om Lena Holfve 18456 artiklar
Under 80-talet var Lena Holfve en uppmärksammad författare men slutade som yrkesförfattare år 1992, och startade upp IT-tjänster. Lena räknas som en av de absolut första pionjärerna på Internet i Sverige med start 1990-91. Då var det i princip bara Lenas domäner och Systembolagets prislista ute. Nu är Lena pionjär igen med ett slutet och privat sällskap i domänen lenaholfve.se och vars syfte är att studera vad som händer i världen, men i en privat sfär. Sedan år 2017 har det startats upp en liten bokproduktion, igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.